Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņās deg šķūnīši

Sandra Pumpure

2016. gada 21. jūnijs 06:35

543
Pļaviņās deg šķūnīši

Divās dienās Pļaviņās deguši vairāki šķūnīši. Naktī uz pirmdienu — vairāki līdzās esoši malkas šķūnīši 80 kvadrātmetru platībā dega Stacijas ielā 2, bet dienu iepriekš tas notika Daugavas ielā 37, pie vecā  ugunsdzēsēju depo — 20 kvadrātmetru platībā dega šķūnis un tā jumts 30 kvadrātmetru platībā.

Pirmdienas rītā Stacijas ielā 2 no degušo šķūnīšu krāsmatām vēl cēlās nelieli dūmu mutulīši. Liesmas ugunsdzēsēji nodzēsa jau naktī, kad dega. Šajos šķūnīšos līdzās esošās astoņu dzīvokļu mājas iedzīvotāji glabāja malku. Degšana sākusies no tālākā šķūnīša. Mājas iedzīvotājs Jānis stāsta, ka vēlu vakarā skatījies televīziju, kad izdzirdējis sprakšķošu skaņu. Paskatoties pa logu, ieraudzījis jau tālākā šķūnīša jumtu liesmās un zvanījis ugunsdzēsējiem. Viņi atbraukuši ātri, un lielāko daļu no palīgēkām izdevies izglābt. Labi, ka nebija vēja, citādāk sekas būtu grūti prognozējamas. Līdzās taču ir dzīvojamā māja un netālu arī dzelzceļa stacija. Iedzīvotāji domā, ka šķūnīši abās vietās aizdedzināti tīšām.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes galvenā speciāliste Ieva Sietniece pastāstīja, ka policijā skaidro notikušo, un tuvākajā laikā par to informēs.