Staburags.lv ARHĪVS

Policija meklē Krievciema brāļu kapu apzadzējus; aiznes košumkrūmus un samtenes

www.staburags.lv

2016. gada 17. jūnijs 14:49

184
Policija meklē Krievciema brāļu kapu apzadzējus; aiznes košumkrūmus un samtenes

Pagājušajā nedēļā Pļaviņu novada Aiviekstes pagastā Krievciema brāļu kapos “paviesojušies” garnadži — nozagti gan košumkrūmi, gan samtenes.

“Pagājušās nedēļas sākumā aizbraucām aplaistīt stādījumus, un nākamajā laistīšanas reizē — piektdien — daļas augu vairs nebija. Bija tik skaisti sakuplojuši, ka laikam kādam iepatikās, tāpēc paņēma sev,” stāsta Giedre Zvirgzdiņa, Aiviekstes pagasta pārvaldes vadītāja. “Stādi izrauti, jo lāpstas pēdas neredzējām. Vasaras puķes vēl nebija iesakņojušās, tās izrāva viegli, bet pie košumkrūmiem — spirejām, ko iestādījām pagājušajā gadā, bija jāpacīnās. Protams, tukša vieta nepaliks, bet nolaižas rokas — centies, lai ir sakopts un skaists, un te — ņem un izposta. Uz pašu zagļu sirdsapziņas jau tas paliek. Tas, kas zog, apgāna kapus un arī pats sevi.”

Pagasta pārvaldes vadītāja teic, nav pirmā reize, kad no šiem kapiem pazuduši stādījumi, tas pats noticis pirms vairākiem gadiem. Kapi ir pagasta pārvaldes pārziņā.

Policija lūdz atsaukties visus, kuriem ir informācija par notikušo (tālr.: 65134104 vai 26458996). Par zādzību paredzēta kriminālatbildība.