Staburags.lv ARHĪVS

Aizkrauklē piedeg katliņš ar ribiņām

www.staburags.lv

2016. gada 13. jūnijs 21:10

1004
Aizkrauklē piedeg katliņš ar ribiņām

13. jūnijs kādai aizkrauklietei ir gan laimīgs, gan nelaimīgs datums. Nelaimīgs tādēļ, ka tieši šajā datumā viņa mājās uz plīts aizmirsa katliņu ar ribiņām, un tās piedega, radot dūmu mākoni. Laimīgs tādēļ, ka ugunsgrēks dzīvoklī tomēr neizcēlās.

Aizkrauklē, daudzdzīvokļu mājā Spīdolas ielā 5, šodien, 13. jūnijā, neilgi pirms pulksten 21 ieradās Aizkraukles ugunsdzēsēji glābēji - divas ekipāžas, policija un neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna.  Kādu sprīdi glābēji meklēja īsto dzīvokli. Uz balkoniem iznāca kaimiņi, taču viņi nezināja, kurā dzīvoklī deg. Pie mājas sapulcējās vairāki ziņkārīgo pūļi, uz ielas apstājās garāmbraucošās automašīnas, lai vērotu notiekošo.

Tad operatīvi tika pieņemts lēmums pie mājas ielas pusē piebraukt ar izbīdāmajām autokāpnēm - glābēji bija noteikuši, no kura loga nāk dūmi, dzīvoklis atradās trešajā stāvā. Ugunsdzēsējs glābējs pa kāpnēm ātri iekļuva virtuvē, jo logs bija atvērts. Viņš ziņoja par gāzes smaku, pēc tam - par piedegušām ribiņām. Tika nogriezta gāze, atvērti dzīvokļa logi, lai telpas izvēdinātu.

Līdz ar draudošo briesmu novēršanu darbs bija pabeigts, un ugunsdzēsēji glābēji varēja doties projām. 

Kāda iedzīvotāja stāstīja, ka dzīvoklī dzīvojošā pensionāre tajā laikā, kad ugunsdzēsēji glāba viņas mitekli, atradās dārzā.

Attēlam ilustratīva nozīme.