Staburags.lv ARHĪVS

Alternatīvas kredītkartei

.

2016. gada 10. jūnijs 00:00

35
Alternatīvas kredītkartei

Jaunumus Latvijā – Kredītlīnija. Piesakies, uzzini savu kredītlimitu un tērē, cik nepieciešams. Jāmaksā tikai par reāli iztērēto naudu, nevis pašu kredītlīnijas piešķiršanas faktu. Kredītlīniju var salīdzināt ar kredītkarti, kur arī ir jāmaksā par reāli iztērēto, nevis pieejamo naudu. Maksimālā summa, kas šādā veidā pieejama Latvijas iedzīvotājiem ir 3000 eiro. Pieteikties kredītlīnijai var no savām mājām vai darba vietas. Atbilde tiek nosūtīta uz pieteikumā norādīto epastu, bet naudas pārskaitījums tiek veikts pa taisno uz bankas kontu. Pirms pieņemt lēmumu, izvērtējiet savas finansiālās iespējas atmaksāt aizdevumu un aizņemieties atbildīgi.

Priekšrocības un trūkumi

Kredītlīnijas pakalpojums var būt izdevīgs tiem cilvēkiem, kam ir plānoti papildus tēriņi, bet to apmērs nav iepriekš paredzams. Veicot mājokļa remontu, var rasties dažādi neparedzēti izdevumi, taču tikpat labi var izdoties ietaupīt uz materiāliem un strādnieku atalgojuma rēķina. Galvenā priekšrocība, ko sniedz kredītlīnija, salīdzinot ar citiem īstermiņa aizdevumiem, ir elastība. Tā kā aizņemšanās iespējas ir zināmas jau iepriekš, nav vairs jātērē enerģija un laiks, lai atrastu aizņemšanās iespējas. Vienlaikus atšķirībā no kredītkartes, kredītlīnija neļauj dot iespēju veikt norēķinus un pirkumus internetā. Nauda ir iespējams pārskaitīt tikai savu bankas kontu. Salīdzinoši ātrāk naudas pārskaitījumi noris situācijās, kad uzņēmuma un aizņēmējam ir konts vienā bankā, piemēram, Swedbank vai SEB.


Kā aizņemties ātrāk?

Situācijās, kad ir precīzi zināms, cik liela naudas summa būs vajadzīga, ir vērts izvērtēt ātros kredītus. Naudas pārskaitījumi kredītiem online tiek veikti nereti pat 10 minūtēs. Vairākos uzņēmumos šobrīd tiek iedāvāta iespēja aizņemties bez procentiem uz 30 dienām. Ja parāds netiek atmaksāts savlaicīgi, jārēķinās, ka darījums kļūs būtiski dārgāks. Precīzas izmaksas ir iekļautas kredītlīgumā, taču jārēķinās, ka standarta komisijas maksa un maksa par līguma pagarināšanu uz vismaz vienu mēnesi ir vismaz 10% no aizdevuma summas mēnesī. Tā kā šādi īstermiņa bezprocentu aizdevumi ir pieejami vairākos uzņēmumos, tad pirms aizņemšanās ir vērts izvērtēt, kurš no piedāvājumiem ir izdevīgāks. Galvenā atšķirība ir pieejamās summas lielumā, naudas izmaksas laikā, vecuma ierobežojumos un procentu likmēs.

Aizpildīt pieteikumu ātrajiem kredītiem var internetā un arī pārskaitījumi noris internetā. Tā kā aizvien vairāk Latvijā tiek izmantoti viedtālruņi, tad aizdevuma saņemšanas procedūru ir iespējams veikt arī no sava viedtālruņa vai pat parastā mobilā tālruņa, ja vien tam ir pietiekami liels ekrāns, lai veiktu visas nepieciešamās darbības. Papildus vērts pieminēt, ka aizņemšanās bez ķīlas internetā noris ātrāk tiem, kam visu dara savlaicīgi. Diemžēl vai par laimi neviens 100% garantēt interneta norēķinu ātrumu. Tas nozīmē, ka cilvēkiem, kam ir vajadzīgs naudas aizdevums, piemēram, rīt ir vērts neatlikt jautājuma kārtošanu uz pēdējo brīdi. Labāk ir izdarīt lietas savlaicīgi, jo Mērfija likums paredz, ka sviestmaize tiecās vienmēr krist ar sviestu uz leju. Tādējādi situācijās, kad naudas aizdevums ir vajadzīgs dažu minūšu laikā, var gadīties, ka internetbankai ir jāveic steidzami labojumi un tā gluži vienkārši uzkaras.

Latvijas iedzīvotājiem, kam dzimtā ir krievu valoda ir iespēja salīdzināt dažādus interneta aizdevumus portālā kredit.lv krievu valodas sadaļā.