Staburags.lv ARHĪVS

Kā samazināt kredītu ikmēneša maksājumus

.

2016. gada 9. jūnijs 00:00

215
Kā samazināt kredītu ikmēneša maksājumus

Cilvēki, kuriem ir paņemts vairāk par vienu kredītu,, ir informēti par dažādiem finanšu pakalpojumiem un viņiem nav jāstāsta, kas ir kredītvēsture un kā iegūt aizdevumu. Pats galvenais, kas viņus interesē, ir pēc iespējas ātrāk tikt vaļā no visiem kredītiem. Dažiem ir paņemti aizdevumi uz pāris mēnešiem, citiem uz vairākiem gadiem. Viens no veidiem, kā samazināt ikmēneša maksājumu apmēru, ir parādsaistību refinansēšana. Šis pakalpojums ir populārs ārzemēs, taču Latvijā par to zina vien retais.

Pārkreditācija paredz, ka klients ar visiem saviem kredītiem pāriet pie cita aizdevēja. Uzņēmums nomaksā vecos parādus, bet klients maksā to pašu summu jaunajam kreditoram. Galvenais ieguvums – ir zemāki procenti un finansiāls ietaupījums. Protams, viss nav tik vienkārši un pirms līguma noslēgšanas vajag parēķināt, vai apvienot aizdevumus būs izdevīgi. Iespējams, pašreizējā procentu likme jau ir salīdzinoši zema un ieguvums pārkreditējoties ir mazs vai nekāds. Tāpat jāņem vērā, ka par kredītu refinansēšanu var tikt prasīta komisijas maksa vairāku simtu eiro apmērā. Vieni no lielākajiem ieguvējiem refinansēšanā varētu būt tie, kam vajadzīga ātro kredītu apvienošana, taču jāskatās, cik liels ir kredīta atlikums. Ātro aizdevumu atmaksas nosacījumi ir specifiski un vairumā gadījumu paredz, ka parāds jāatmaksā vienā maksājumā. Ja tas nav iespējams, klientam tiek piedāvāts veikt līguma pagarināšanu, taču tas jau ir maksas pakalpojums.


Alternatīvs risinājums kā ietaupīt uz kredīta atmaksu ir atmaksāt parādu pēc iespējas ātrāk. Daļa Latvijas iedzīvotāju, lai to paveiktu dodas strādāt uz ārzemēm. Citi strādā vairākos darbos tepat Latvijā. Kredītu apvienošana neizslēdz nevienu no šiem variantiem, jo ir skaidrs, ka parāds nav brālis. Tiem, kuri uzskata, ka aizņēmuma atmaksu var vilkt garumā, ir jāatceras, ka neviens nav pasargāts no darba zaudēšanas, slimības vai citiem negaidītiem dzīves pagriezieniem. Ja kādā kritiskā brīdī vēl ir jāmaksā parādsaistības, var gadīties, ka problēmu loks ir lielāks nekā spēja tās risināt. Viens no labākajiem veidiem kā uzlabot savu dzīves kvalitāti ir neņemt nekādus aizdevumus. Nav svarīgi, vai sms kredits, auto līzings vai patēriņa aizdevums. Jebkuri no šiem finanšu pakalpojumiem palielina dzīvē stresu un zinātnieki apgalvo, ka daudzu aizņēmēju veselības stāvoklis ir pielīdzināms slimībai. Labākais veids kā izārstēties no slimības ir likvidēt tās cēloni, t.i. atmaksāt parādu, ja tāds ir pēc iespējas ātrāk.


Cik izmaksā pārkreditēšanās ?


Par pieteikuma aizpildīšanu internetā nav jāmaksā nekas. Komisijas maksa par darījuma noformēšanu (ja izlemsiet piekrist līguma nosacījumiem) ir atkarīga no aizdevuma summas, termiņa un citiem faktoriem. Katram klientam tiek izteikts individuāls piedāvājums un visas izmaksas ir atspoguļotas līgumā. Galvenais, kas jāskatās, izvēloties jebkuru finanšu pakalpojumu ir gada procentu likme – šis rādītājs parāda kopējās izmaksas, kas varētu rasties aizņēmējam visā līguma izpildes periodā. Pēc piedāvājuma saņemšanas (epastā vai birojā), ir svarīgi apsēsties un atvilkt elpu. Ir jāsaprot, cik izmaksās aizdevuma(u) refinansēšana un vai jaunā līguma nosacījumi ir izdevīgāki nekā līdzšinējie.


Pirms veikt darījumu, rūpīgi izvērtējiet savas vajadzības un finansiālās iespējas atmaksāt aizdevumu. Aizņemieties atbildīgi!