Staburags.lv ARHĪVS

Ceļā ar stopiem — iepazīt pasauli

www.staburags.lv

2016. gada 3. jūnijs 17:41

398
Ceļā ar stopiem — iepazīt pasauli

(14. turpinājums. Sākums laikraksta “Staburags” 2015. gada 30. oktobra numurā.)
176. diena
Dodamies uz Brazīliju. Līdz robežai jāiet 20 minūtes. Laiks nav iepriecinošs, atkal līst. Te tas trakums — vienu dienu negaiss, otru spīd saule, un tad atkal negaiss.
Robežu šķērsojam viegli, zīmogus saliek pareizajās vietās. Un tad sākas! Zibeņo, un ducina pērkons. Lietus kļūst arvien spēcīgāks. Nolemjam nedoties šādā laikā uz ūdenskritumiem. Šī būs Brazīlijas iepazīšanas diena. Lēnā garā apstaigājam veikalus. Izrādās, cenas nav tik augstas, kā mums teica. Nedaudz aug­stākas kā Paragvajā, bet nedaudz zemākas kā Argentīnā, Čīlē vai Urugvajā.
Pagaidām Brazīlija izskatās jauka, tikai ar valodu ir, kā ir. Runājam spāņu valodā, bet atbildes saņemam portugāļu valodā.
Brazīlija ir piektā lielākā valsts pasaulē ar 201 miljonu iedzīvotāju, otrajā vietā lidostu skaita ziņā aiz ASV. Te mīt lielākais skaits katoļticīgo. Brazīlijas teritorija dalās trīs laika joslās. Te ir arī otra lielākā pasaules upe — Amazone —, un 60% no visiem lietusmežiem ir Brazīlijā. Tā ir pasaules lielākā kafijas ek­sportētājvalsts.
Interesanti, ka Brazīlijā cietumnieki par katru izlasītu grāmatu var saīsināt ieslodzījuma laiku par četrām dienām.
Tā ir arī sastrēgumu karaliene. Brazīlijas lielākajā pilsētā Sanpaulu reģistrēts pasaulē lielākais sastrēgums — 2013. gadā tas bija 309 kilometrus ap pilsētu.

Visu rakstu lasiet "Staburaga" 3. jūnija numurā vai e versijā šeit: