Staburags.lv ARHĪVS

Ministrs sveic Neretas novada izcilniekus

Inga Patmalniece

2016. gada 3. jūnijs 09:38

12316
Ministrs sveic Neretas novada izcilniekus

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis reģionālās vizītes laikā Mazzalvē sveica Neretas novada izglītības iestāžu audzēkņus, kuriem gada vidējais sekmju vērtējums bija teicams un izcils.

Neretas novada izglītības iestādēs ir 16 skolēni, kuriem vidējais vērtējums gadā ir 9 un 10 balles. Šiem izcilniekiem izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis pasniedza piemiņas diplomu, savukārt Neretas novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kviesis — naudas balvu  25 eiro apmērā.

Lai arī K. Šadurskis medijos kritizējis mazo skolu spēju kvalitatīvi sagatavot skolēnus, viņš atzina, ka Neretas novada pedagogi ir izņēmums un citiem mazajiem novadiem un skolām kā piemērs labu rezultātu sasniegšanā un mācību bāzes modernizācijā.

Rezultāti nav uzlaboti mākslīgi, jo 20 skolēniem ir pirmā vieta starpnovadu olimpiādēs — ķīmijā, matemātikā, mājturībā un citos priekšmetos —, konkurējot ar lielajām mācību iestādēm. Tas pierāda to, ka arī maza novada skolas spēj dot labu izglītību.

Pēc skolēnu sveikšanas Kārlis Šadurskis tikās ar skolotājiem no Mazzalves, Neretas un Sproģu izglītības iestādēm, atbildēja uz jautājumiem un informēja par to, kādas reformas nozarē gaidāmas tur­pmāk un kā tas ietekmēs mazās novadu skolas. Par to “Staburagā” lasiet otrdien, 7. jūnijā.

Foto: Žanna Žaka