Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņu novadā rīkos konkursu iedzīvotājiem "Es varu būt uzņēmējs!" ar 3500 eiro godalgu

LETA

2016. gada 30. maijs 15:17

220
Pļaviņu novadā rīkos konkursu iedzīvotājiem "Es varu būt uzņēmējs!" ar 3500 eiro godalgu

Pļaviņu novada domes deputāti apstiprināja konkursa "Es varu būt uzņēmējs!" nolikumu. Konkursa uzvarētājs biznesa idejai var iegūt līdz 3500 eiro.

Konkursa mērķis ir sniegt pašvaldības atbalstu fizisku personu biznesa ideju realizācijai, sekmēt saimnieciskās darbības veicēju veidošanos Pļaviņu novadā un motivēt iedzīvotājus realizēt savas biznesa idejas jaunu produktu vai pakalpojumu radīšanai.

Kopumā konkursa īstenošanai šogad piešķirts 10 000 eiro finansējums, konkursa uzvarētājam paredzot 3500 eiro, otrās vietas ieguvējam - 2500 eiro, bet trešo vietu ieguvušajam - 2000 eiro. Komisijai ir tiesības palielināt vai samazināt naudas balvas apjomu starp vietām un noteikt papildu uzvarētājus atkarībā no iesniegto biznesa ideju vērtēšanas rezultātiem.

Konkurss tiks izsludināts vasarā, bet pieteikumus tam varēs iesniegt līdz 1.novembrim. Konkursa otrajā kārtā pretendenti, kuru iesniegtie pieteikumi atbilst nolikuma prasībām, tiks aicināti prezentēt savu biznesa ideju konkursa vērtēšanas komisijai.

Konkursa pirmo trīs vietu ieguvēji iegūst tiesības slēgt līgumu ar pašvaldību par finansējuma piešķiršanu savu biznesa ideju realizēšanai.

Konkursā nevar piedalīties jau nodibināti uzņēmumi, biedrības, nevalstiskās organizācijas un citas juridiskas personas.

Tāpat konkursā netiek izskatīti pieteikumi, kuru biznesa ideja saistīta ar darbaspēka meklēšanu, operācijām ar nekustamo īpašumu, azartspēlēm un derībām, ieroču, munīcijas un sprāgstvielu ražošanu, piegādi vai vairumtirdzniecību, tabakas ražošanu un tirdzniecību, kā arī alus un alkoholisko dzērienu ražošanu un tirdzniecību.