Staburags.lv ARHĪVS

Zobu implanti patīkamākai dzīvei

.

2016. gada 26. maijs 00:00

332
Zobu implanti patīkamākai dzīvei

20160524-1234-da-logovel.jpg

Vai ir vērts kautrēties, pārdzīvot un nesmaidīt zaudētu vai bojātu zobu dēļ? Stomatoloģiskās klīnikas Dental Art ārsti saka pārliecinošu “nē!” un stāsta par mūsdienu zobu protezēšanas metodēm.

Zaudētie zobi jāatjauno!

Dental Art ir viena no rīdzinieku un galvaspilsētas viesu iecienītākajām zobārstniecības klīnikām gan pateicoties saviem profesionālajiem un iejūtīgajiem ārstiem, gan mājīgās atmosfēras un ideālās atrašanās vietas dēļ pašā Rīgas centrā.


Klīnikā ir pieejami vairāk nekā 10 zobu protezēšanas veidi. Katram pacientam piemērotāko protezēšanas veidu ārsts izvēlas pēc rūpīgas apskates, 3D rentgenuzņēmuma, kas ļauj novērtēt visu zobu un žokļa stāvokli, kā arī pēc detalizētas sarunas ar pašu pacientu, noskaidrojot viņa vajadzības un iespējas. Dental Art pacienti var rēķināties arī ar precīzu protezēšanas izmaksu plānu, kas sadalīts pa posmiem, ļaujot atjaunot zobus ar pakāpeniskām izmaksām.


“Ir svarīgi neatlikt zobu protezēšanu arī tad, ja zaudētais zobs atrodas žokļa dziļumā,” uzsver klīnikas Dental Art dibinātājs, zobārsts implantologs Sergejs Andrijevskis. Ja izrautā zoba vietā ilgstoši paliek tukšums, ar laiku izmainās arī pārējo zobu novietojums, deformējas sakodiens, ne tikai radot risku citu zobu zaudēšanai, bet arī pasliktinot izskatu — cilvēks sāk izskatīties ievērojami vecāks par saviem gadiem. Tāpēc vizīti pie ārsta nevajadzētu atlikt, sevišķi ņemot vērā mūsdienu tehnoloģiju iespējas rast risinājumu pat sarežģītākajās situācijās.


Kā izvēlēties piemērotāko?

Pirmās vizītes laikā ārsts kopā ar pacientu apspriež un izvēlas piemērotāko zobu protezēšanas veidu. Vispirms jāizvēlas starp noņemamajām zobu protēzēm un implantiem. Noņemamās protēzes ir ātras izgatavošanā un lētākas par implantiem, taču tām ir arī virkne trūkumu: pie tām ir jāpierod, tās prasa samērā sarežģītu kopšanu un pēc ilgāka laika var negatīvi ietekmēt veselo zobu stāvokli. To ārsti biežāk izvēlas kā pagaidu risinājumu vai arī tādos gadījumos, kad diabēta un sirds slimību dēļ implantus nevar izmantot. Savukārt zobu implantu svarīgākās priekšrocības ir to identiskums dabiskajiem zobiem, kā arī izturība un spēja nokalpot daudzus gadus.


Zobu implantēšana notiek vairākos posmos dažu mēnešu garumā. Precīzu zobu atjaunošanas plānu nosaka ārsts, vadoties pēc pacienta veselības stāvokļa. Vispirms pacienta žokļa kaulā tiek ievietots titāna implants. Tā kā šis materiāls ir pilnībā saderīgs ar cilvēka organismu, tad 2-6 mēnešu laikā tas saaug ar žokļa kaulu. Ja apskates laikā ārsts saprot, ka žokļa kaula masas nepietiek veiksmīgai implanta nostiprināšanai, tad tā tiek “pieaudzēta”. Kaulu masas nostiprināšanai parasti vajadzīgi vēl 2-4 mēneši. Sadzīšanas un saaugšanas ātrums lielā mērā atkarīgs no cilvēka kopējā un viņa mutes dobuma veselības stāvokļa. Viens no veidiem, kā to jūtami uzlabot, ir atmest smēķēšanu, ja mēdzat uzvilkt kādu dūmu.


Klīnika Dental Art citu zobārstniecības iestāžu vidū izceļas ar to, ka tai ir sava zobu tehniskā laboratorija. Tas kļūst īpaši svarīgi protezēšanas nākamajā posmā — kad titāna serde ir sekmīgi saaugusi ar kaulu un tiek izgatavots zoba kronis. Sava laboratorija klīnikai ļauj nodrošināt pilnīgu kvalitātes kontroli un arī ātrumu —pacientam nav ilgi jāgaida uz sev ideāli piemērotu zoba kroni, kas ņem vērā viņa zobu formu un toni, sejas formu, kā arī paša pacienta vēlmes.


Lai zobi neizskatās mākslīgi

Sergejs Andrijevskis stāsta: “Cilvēki sevišķi pārdzīvo, ja zaudēts vai gadu gaidā nodilis kāds no priekšzobiem. Nereti pacienti uztraucas — vai zobu kronis neizskatīsies mākslīgi? Par laimi, mūsdienu zobārstniecībā ir pieejami visdažādākie kroņu veidi un arī venīri zobu formas korekcijai”. Ja jāaizstāj zudušais zobs žokļa dziļumā, tad var ietaupīt, izmantojot lētākos metālkeramikas kroņus. Savukārt priekšējiem zobiem, kam izskats ir ne mazāk svarīgs par funkcionalitāti, ārsti iesaka izvēlēties mūsdienu pieprasītāko zobu protezēšanas materiālu — cirkoniju. Tas, tāpat kā cilvēka dabiskie zobi, laiž cauri gaismu, un tādēļ neizskatās mākslīgi. Daudz patīkamāk taču dzirdēt tādus komplimentus kā “Tu izskaties lieliski!”, nevis “O, Tev jauni zobi”, vai ne?


Nereti cilvēkus no zobu protezēšanas attur gan finansiāli apsvērumi, gan bailes no iespējamajām sāpēm. Dental Art speciālisti mierina — pat sarežģītākajām problēmām var atrast piemērotu risinājumu. Turklāt implantācija ir ieguldījums uz mūžu, gluži kā labi uzbūvēta māja. Savukārt par atsāpināšanu mūsdienās vispār nav jāuztraucas — klīnikā ir pieejami vairāki lokālās un vispārējās anestēzijas veidi, ļaujot izvēlēties īsto katram pacientam un katrai manipulācijai. Svarīgākais — spert pirmo soli pretī savu zobu veselībai un skaistumam, atnākot uz konsultāciju, kurā var precīzi noskaidrot esošās problēmas un izplānot ērtāko un efektīvāko ceļu, kā soli pa solim tikt ar tām galā.


Dental Art

+371 67278933

+371 29207418

info@dentalart.lv

www.dentalart.lv


20160524-1605-banner-500euro-1200x628-la