Staburags.lv ARHĪVS

Apkrāpj traktora pircējus

www.staburags.lv

2016. gada 23. maijs 16:22

583
Apkrāpj traktora pircējus

Aizkraukles reģionā apkrāptas vairākas personas, kuras pirms traktora iegādes iemaksājušas drošības naudu, bet krāpnieciskās darbības rezultātā traktora iegāde tā arī nav notikusi — informē Ieva Sietniece, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes galvenā speciāliste.


Valsts policijas Zemgales reģiona Aizkraukles iecirknī par krāpnieciskām darbībām sākti divi kriminālprocesi. Viens iedzīvotājs, izlasot sludinājumu un vēloties iegādāties traktoru MTZ, iemaksājis 200 eiro drošības naudu. Savukārt otrs iedzīvotājs par traktora iegādi iemaksājis 400 eiro, taču abos gadījumos darījums nav noticis.


Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka cietušie, izmantojot interneta starpniecību, portālā www.ss.lv noskatīja sev interesējošo traktoru, pēc tam sazinājās ar pārdevēju pa sludinājumā norādīto tālruņa numuru. Persona, kas uzdevās par pārdevēju, norādīja, ka vispirms jāiemaksā drošības nauda bankas kontā, lai traktoru nepārdotu citai personai. Tāpat tika norādīts, ka traktors atrodas attālākā vietā Latvijā. Nākamajā dienā pēc drošības naudas iemaksas pa sludinājumā norādīto telefona numuru vairs nebija iespējams piezvanīt, kā arī konkrētais sludinājums no sludinājumu portāla bija izdzēsts. Sazināties ar personu, kas uzdevās par pārdevēju, vairs nebija iespējams.


Policijai ir aizdomas, ka no šāda veida krāpnieciskām darbībām cietušas vēl citas personas, tādēļ aicina atsaukties cietušos, zvanot pa tālruni 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī. Policija aicina neveikt priekšapmaksu, pirms konkrētā persona nav satikta un prece nav redzēta klātienē, kā arī darījums nav noformēts rakstiski.