Staburags.lv ARHĪVS

Lētas OCTAS no pārbaudītiem apdrošinātājiem tagad arī tiešsaistē

Inga Ābele

2016. gada 23. maijs 00:00

253
Lētas OCTAS no pārbaudītiem apdrošinātājiem tagad arī tiešsaistē

Transportlīdzekļu skaits uz Latvijas autoceļiem pakāpeniski palielinās, un katru gadu reģistrē arvien vairāk jauno automašīnu. Lai nesaņemtu sodu no ceļu policijas un pasargātu sevi no neparedzētām izmaksām, kas var rasties pēc satiksmes nelaimes gadījuma, ikvienu transportlīdzekli ir jāapdrošina. Latvijā darbojas sauszemes transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana jeb OCTA. Šī polise ir saistoša visiem satiksmes dalībniekiem, kuri pārvietojas ar motorizētu transportlīdzekli. Liels pieprasījums nozīmē plašu piedāvājumu, tāpēc daudzas apdrošināšanas sabiedrības piedāvā lētas OCTAS, lai ikviens auto īpašnieks varētu atrast savam maciņam draudzīgāko variantu.

OCTA vienkāršā valodā
OCTA polise ir nepieciešama, lai pēc avārijas vadītājam nebūtu jāsedz izdevumi no savas kabatas. Lai regulētu tiesiskas attiecības starp cietušajiem un vaininiekiem, radīja obligāto apdrošināšanu. Polise sedz zaudējumus, ko transportlīdzekļa vadītājs ir nodarījis trešās personas veselībai un īpašumam.

Ja Tavas vainas dēļ notiks ceļu satiksmes negadījums, Tavs apdrošinātājs segs izdevumus. Savukārt, ja būsi cietusī puse, saņemsi atlīdzību no avārijas vaininieka apdrošināšanas sabiedrības.
Atlīdzībai var pretendēt cietušie:
• vadītāji;
• transportlīdzekļa īpašnieki;
• pasažieri.
OCTA polise sedz šāda izmēra zaudējumus:
• personai līdz 5 000 000 eiro;
• mantai līdz 1 000 000 eiro.
Plašas apdrošināšanas maksas robežas nozīmē, ka OCTA cenas nevar būt minimālas, taču tās nav arī augstas. Ņemot vērā to, ka tā ir obligāta apdrošināšana, vadītāji var iegādāties lētas OCTAS no dažādiem apdrošinātājiem.

Visa informācija par OCTA vienuviet
Lai OCTA sistēma veiksmīgi strādātu, to uzrauga Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs jeb LTAB. Šī organizācija administrē OCTA fondu un pilda bezmaksas informācijas centra funkcijas. Biroja mājaslapā ltab.lv Tu vari iepazīties ar pēdējo informāciju par polisi, uzzināt visus apdrošināšanas nosacījumus un aprēķināt iespējamo polises cenu ar OCTA kalkulatora palīdzību.
Gan lētas OCTAS, gan dārgākas polises ir atkarīgas no:
• transportlīdzekļa tipa, masas, vecuma un reģistrēšanas vietas;
• vadītāja braukšanas vēstures un stāža.

Lētas OCTAS aprēķina nelieliem personīgajiem automobiļiem, kas ir vecāki par pieciem gadiem. Polises cenu pazemina arī ilgs vadītāja stāžs, laba braukšanas vēsture. Lai uzzinātu vairāk par polises piešķiršanas nosacījumiem, ienāc ltab.lv un izvēlies labāko apdrošināšanas piedāvājumu!