Staburags.lv ARHĪVS

Ģimeņu dienā Secē dejo un sporto

Elita Brovacka

2016. gada 17. maijs 10:46

4271
Ģimeņu dienā Secē dejo un sporto

Sestdien, 14. maijā, Seces kultūras namā notika ģimenes dienai veltīts pasākums. Svētkus ieskandināja Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas audzēkņu koncerts. To organizēja Diāna Kadiša no Staburaga, kura strādā šajā mūzikas skolā. Todien jēkabpilieši koncertēja arī Staburagā. Bērnu sniegums bija patiešām lielisks, kā atzīmēja Seces kultūras nama vadītāja Astrīda Mencendorfa: “Tik virtuozu klavieru spēli šīs telpas noteikti vēl nav dzirdējušas!”

Vēlāk pie kafijas tases norisinājās interesanta tikšanās “Izskaties redzēts Secē”, uz to bija aicināti cilvēki, ar kuriem var lepoties un kuriem ir kāda interesanta nodarbošanās. Secieši noklausījās tautastērpu darinātājas un biedrības “TREJdeviņiPŪRI” dibinātājas Ineses Bluķes stāstījumu, noskatījās video prezentācijas un vēroja jauno Seces talantu – Valērijas Mihoļaškinas un Ermīna Nika Bankovska – moderno deju demonstrējumus. Bērni nupat bija atgriezušies no Madlienas, kur sacensībās ieguvuši arī godalgas.

Ģimenes kopā ar bērniem vēlāk iesaistījās sportiskās aktivitātēs, kurās jautri bija visiem. Māmiņas, vecmāmiņas un arī viens tētis ar bērniem gan meta grozā kurpes un lika puzli, gan spēlēja improvizētu boulingu, ar bumbu mēģinot apgāzt plastmasas pudeles. Prieku bērniem sagādāja arī dāvana – katram mazajam sportistam tika savs svētku kliņģeris.