Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņu novadā piestās VID e-busiņš

www.staburags.lv

2016. gada 17. maijs 09:34

237
Pļaviņu novadā piestās VID e-busiņš

Rīt, 18. maijā, Pļaviņu novada pagastos ieradīsies Valsts ieņēmumu dienesta (VID) e-busiņš.

Pulksten 10 VID speciālisti būs Klintaines pagasta pārvaldē, pulksten 12 — Aiviekstes pagasta, pulksten 14 — Vietalvas pagasta pārvaldē.

VID e-busiņā speciālisti palīdzēs iesniegt gada ienākumu deklarāciju gan tiem nodokļu maksātājiem, kuriem tā jāiesniedz obligāti līdz šī gada 1. jūnijam, gan tiem, kuri vēlas to iesniegt brīvprātīgi, lai atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par izglītību, ārstniecību, iemaksām pensiju fondos u. c. attaisnotajiem izdevumiem. Dokumentus papīra formātā e-busiņā nepieņems.

Nodokļu maksātājiem līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai eID karte), internetbankas kodu karte un attaisnojuma dokumenti (maksājumi par izglītību, medicīnas un zobārstniecības pakalpojumiem), kas skenētā veidā būs jāpievieno Gada ienākumu deklarācijai. To būs iespējams izdarīt arī e-busiņā, jo tas ir aprīkots ar portatīvo datoru, mobilo internetu, eID karšu lasītāju un dokumentu skeneri. Ja persona nelieto internetbanku, e-busiņā būs arī iespēja iegūt lietotāja vārdu un paroli, ar kuru varēs pieslēgties EDS un izmantot visus tajā esošos VID e-pakalpojumus.