Staburags.lv ARHĪVS

Uzmanību! Sākta unikāla sabiedriskā akcija “Es neesmu viens”

.

2016. gada 18. maijs 00:00

64
Uzmanību! Sākta unikāla sabiedriskā akcija “Es neesmu viens”

Sākot no 2016. gada 16. maija, Latvijā ir sākusies unikāla akcija “Es neesmu viens”. Tagad katru nedēļu kopā ar simtiem citu cilvēku jebkurš Latvijas iedzīvotājs varēs izdarīt kaut ko brīnišķīgu un svarīgu sev un sabiedrībai. Projekta moto ir “to, ko tu nevari paveikt viens, tu vari paveikt kopā ar citiem”.

Šonedēļ katrs Latvijas iedzīvotājs saistībā ar akciju “Es neesmu viens” var sniegt palīdzību divus gadus vecai meitenītei Viktorijai, kura jau ilgu laiku cīnās par savu dzīvību. Viktorija ir otrais bērns ģimenē. Pirmais puika nomira no ģenētiskās saslimšanas — spinālās muskuļu atrofijas. Un akcijas “Es neesmu viens” dalībniekiem ir pa spēkam izglābt otru bērniņu.


Diagnoze — spinālā muskuļu atrofija ar izteiktiem kustību traucējumiem, hronisks sastrēguma bronhīts.

Akcijas mērķis — savākt 3716,22 eiro ārstēšanai un tehniskajiem palīglīdzekļiem bērnam ar nāvējošo slimību.

Akcijas periods — līdz 2016. gada 22. maijam.


Ja katrs, kurš izlasīs šo rakstu, ziedos vismaz vienu eiro, izmantojot bankas karti, šajā saitē:

http://labdaris.lv/need-help/41

vai piezvanīs uz ziedojumu tālruņiem:

90006881 (1,42 eiro); 90006771 (7,11 eiro),

tad nevajadzēs vairāk par 3700 cilvēkiem, lai bērniņš izdzīvotu. Tie ir tikai aptuveni 0,2% Latvijas iedzīvotāju. To, ko bērna mātei neizdodas paveikt vienai pašai, izdosies paveikt kopā ar citiem. Tas ir — izglābt mazas meitenītes dzīvību.


Uzzināt vairāk par mazās meitenītes stāstu un sekot informācijai par ziedojumu vākšanu jūs varat te:

http://labdaris.lv/need-help/41.


Lūgums pēc palīdzības. Vai to sadzirdēs?


Par spīti diagnozei, neklausoties ārstu vārdos: “jūsu bērniņš aizies, tur neko nevar padarīt”, es turpināšu cīnīties par savas mazulītes dzīvību. Man nav tiesību domāt sliktas domas. Man nav tiesību nolaist rokas,” — šos vārdus saka māte, kas lūdz pēc palīdzības, lai izglābtu savu divgadīgo bērniņu.


“Bērniņš aizies” — kas var būt šausmīgāks par šiem vārdiem mātei, kuras bērniņam ir tikai daži mēneši? Tieši šie vārdi ir nesuši Olgas sirdij neizmērojamu smagumu. Tas radās reizē ar mirkli, kad ārsti noteica šausminošo diagnozi – spinālā muskuļu atrofija ar izteiktiem kustību traucējumiem.


Lai cik biedējuši nebūtu ārstu spriedumi, mātes sirds un mātes prāts nekad nepadosies un nezaudēs cerības. Latvijā meitenei nav iespējams palīdzēt, bet ārpus Latvijas klīnikas neuzņem bērnus, kas jaunāki par trim gadiem. Pēc tam cerība pastāv, bet Viktorijai līdz tam laikam ir jāizdzīvo, viņai ir jākļūst stiprākai. To iespējams panākt tikai ar dārgu rehabilitāciju palīdzību. Un lai gan daži ārsti, ar kuriem Olga konsultējās, ieteica viņai padoties, viņa vēl arvien nav gatava tā rīkoties. Kurš gan vecāks var vienkārši ļaut savam bērnam nomirt, it īpaši, ja mazulītei ir iespēja izdzīvot?


Un tagad Viktorijas mamma lūdz visus, kas lasa šīs rindas, palīdzēt viņai glābt viņas meitiņu. Mazulīte viņai ir pats galvenais, pats svarīgākais, pats dārgākais visā pasaulē. Nav iespējams izteikt vārdos visu to, ko izjūt Olga, sagaidot un aizvadot katru dienu. Tā ir cerība, ticība un mūžīgais jautājums par mazās meitiņas dzīvību un nāvi.


Katram no mums ir savi prieki, skumjas, pārdzīvojumi, bet tie var līdzināties tām šausmām, kuras katru dienu pārcieš māte, kuras bērnam ir nāvējoša slimība?


Jūsu spēkos ir izglābt šī bērniņa dzīvību un atvieglot mātes likteni. Nepalieciet malā!


Sekojiet saitei:

http://labdaris.lv/need-help/41

vai līdz nedēļas beigām zvaniet uz ziedojumu tālruņiem:
90006881 (1,42 eiro); 90006771 (7,11 eiro).


To, ko neizdodas bērna mātei paveikt vienai, to varam paveikt mēs visi kopā!