Staburags.lv ARHĪVS

Naudas aizdevumi internetā

.

2016. gada 17. maijs 00:00

372
Naudas aizdevumi internetā

Situācijās, kad vajadzīgs aizdevums, to var iegūt vairākos veidos – bankā, no draugiem, paziņām, kolēģiem vai internetā. Ja par pirmajiem diviem variantiem viss ir skaidrs, tad ātrais kredīts internetā joprojām ir saistīts ar dažādiem mītiem un aizspriedumiem. Tas, ka katram, kas vēlas aizņemties ir jāizvērtē savas vajadzības un finansiālās iespējas atmaksāt aizdevumu ir fakts. Ja tas netiek darīts un kredīts tiek ņemts bezatbildīgi, tad problēmas radīsies jebkurā gadījumā. Tajā pašā laikā katram var gadīties situācija, kad uz dažām dienām vai nedēļām ir vajadzīgs neliels aizdevums. Kredīti internetā vai sms kredīti šādā situācijā var izlīdzēt, taču jāsaprot, ka aizņemšanās internetā paredz reālas līgumsaistības un nauda ir jāatmaksā noteiktajā termiņā.

Kā aizņemties internetā?

Salīdzinot ar banku piedāvātajiem finanšu pakalpojumiem aizdevumi internetā izceļas ar iespēju saņemt aizdevumu ļoti ātri. Mūsdienās ātrais kredīts var tikt izsniegts jau 20 minūtēs, pie nosacījuma, ka pieteikums tiek aizpildīts darba laikā, abām pusēm ir konts vienā bankā un pieteikuma izvērtēšanā negadās aizķeršanās. Cilvēkiem, kas piesakās aizdevumam pirmo reizi parasti ir jautājumi – kā notiek aizņemšanās. Lai pieteiktos kredītam ir jāaizpilda pieteikuma anketa un jāapstiprina lietotāja profils. Profila apstiprināšana parasti notiek, lūdzot klientam pārskaitīt vienu eiro centu no sava bankas konta uz aizdevēja bankas kontu. Šis maksājums kalpo kā apliecinājums, ka kredītņēmējs ir reāla persona, jo maksājuma veikšanai ir jāizmanto internetbankas pieejas kodi, kas zināmi vien pašam kredītņēmējam.

Izvērtējot aizdevuma pieprasījumu, tiek vērtēti ienākumi, izdevumi un kredītvēsture. Ja viss atbilst prasībām, tad nauda uz aizņēmēja kontu tiek pārskaitīta maksimāli ātri. Attiecībā uz interneta aizdevumiem gan ir spēkā interesanta nianse – pieteikties kredītam var visu diennakti, taču pietiekumi netiek vērtēti un naudas pārskaitījumi netiek veikti ārpus darba laika. Šāds ierobežojums ir spēkā, lai nepieļautu, ka cilvēki aizņemās naudu nakts stundās izklaidei un otrā rītā nožēlo izdarīto. Tas, protams, ir pareizi, tajā pašā laikā šāds ierobežojums nepastāv attiecībā uz banku izsniegtām kredītkartēm, kas nešķiet pareizi.

Naudas kredīts interntā tiek piešķirts tikai tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas sasnieguši pilngadību. Vairumā gadījumu minimālais vecums aizdevuma saņemšanai ir 20 gadi, taču atsevišķos uzņēmumos ir pieejami arī ātrie kredīti no 18 gadiem. Cilvēkiem, kas piesakās pakalpojumam pirmo reizi, t.i. jaunajiem klientiem vairākos uzņēmumos tiek piedāvāta iespēja aizņemties ar atlaidēm. Tā dēvētais pirmais kredīts bez maksas jeb bezprocentu kredīts sniedz iespēju aizņemties bez komisijas maksas un bez procentiem uz vienu mēnesi. Standarta komisijas maksa šādiem aizdevumiem parasti ir vismaz 10% mēnesī, līdz ar to paņemot, piemēram, 100 eiro kredītu var ietaupīt 10 eiro uz komisijas maksu.

Aizņemies nepārmaksājot

Viena no lielākajām kļūdām, ko pieļauj cilvēki, kas paņem kredītu internetā ir bezatbildīga rīcība. Pat, ja ir paņemts bezprocentu kredīts, ir jāsaprot, ka tas ir tikai īstermiņa piedāvājums. Ja parādsaistības netiks segtas noteiktajā laikā, būs jāmaksā par līguma pagarināšanu. Maksa par šādu iespēju nereti ir līdzvērtīga komisijas maksai par kredīta saņemšanu, t.i. 10%. Vēl lielāka kļūda ir nevēlēšanās segt parādsaistības vispār. Sekas tam parasti ir parādu piedzinēju un vēlāk arī tiesas iesaiste, sabojāta kredītvēsture un lieli papildus izdevumi. Bez tā visa var iztikt, ja aizdevums tiek atmaksāts kā paredzēts, t.i. līgumā noteiktajā termiņā. Ja neesiet droši, ka spējat pildīt līgumsaistības, labāk ir savilkt jostu un neaizņemties nemaz. Plašāka informācija par online kredītiem pieejama www.kredit.lv  gan latviešu, gan krievu valodā.