Staburags.lv ARHĪVS

Mazzalvē atver modernu kabinetu un apmāca skolotājus

Žanna Miezīte

2016. gada 12. maijs 12:00

933
Mazzalvē atver modernu kabinetu un apmāca skolotājus

Mācību gada izskaņā Mazzalves pamatskolas 2. klasei ir sarūpēta dāvana — skolēnu rīcībā tikko nodots klases iepriekšējais kabinets, kurš izmainījies līdz nepazīšanai, tajā veikts vērienīgs telpas remonts, un tas aprīkots ar pašu modernāko tehniku.

Jaunais mācību kabinets ir skolas darbinieku G.Drevinska un R.Zemberga kārtējais veikums, telpas remontā un aprīkojuma uzstādīšanā viņi ir strādājuši radoši, ar izdomu. Kabinetā ir izveidota multifunkcionāla telpas apgaismes sistēma, to rotā muižas mūra dekoratīvais atsegums, koka žalūzijas logiem, ir uzstādīta liela platformāta interaktīvā tāfele, kura skārienjūtīgumu nodrošina vairākiem lietotājiem vienlaikus, un jaunākās paaudzes ultratuvās distances projektors, tajā (tāpat kā visos pārējos mācību kabinetos) ir interneta pieslēgums un uzstādīts liela izmēra monitors dažādu prezentāciju demonstrēšanai skolēniem.

Kabineta mācību tehnisko nodrošinājumu ikdienā izmantos 2. klases un sociālo zinību skolotāja A.Freimane, bet nepieciešamības gadījumā arī citi skolotāji.

Lai mācību procesā pilnvērtīgāk un efektīvāk izmantotu kabinetā uzstādītā aprīkojuma iespējas, kabineta vadītājas un arī pārējo skolotāju apmācībai tika uzaicināts “Hitachi” dīlera Latvijā SIA  “BestTech” pārstāvis Ivars Usāns (attēlā), kurš demonstrēja pašlaik modernākās “Hitachi” interaktīvās tāfeles un  lietojumprogrammatūras plašās funkcijas un tās iespējas to izmantot mācību procesa efektivitātei, skola iegādājās arī atbilstošus interaktīvos mācību materiālus. Ar jaunā mācību kabineta aprīkojuma iespējām seminārā tika iepazīstināti arī pagasta pašvaldības darbinieki, lai nepieciešamības gadījumā mācību telpas aprīkojuma iespējas izmantotu semināru un prezentāciju organizēšanai, jo Mazzalves pamatskola aktīvi iesaistās arī dažādos pieaugušo tālākizglītības projektos.