Staburags.lv ARHĪVS

Kokneses pagastā policistam piedāvā 300 eiro

www.staburags.lv

2016. gada 9. maijs 13:44

350
Kokneses pagastā policistam piedāvā 300 eiro

6. maijā pulksten 19 Kokneses pagastā 1946. gadā dzimušajam vīrietim, kurš vadīja automašīnu Volvo S80, konstatēts 2,79 promiļu reibums. Lai izvairītos no soda, vīrietis  piedāvājis policistiem 300 eiro — informē Ieva Sietniece, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes galvenā speciāliste. 


Savukārt 7. maijā  pulksten 3.27 Bauskā 1991. gadā dzimušajam vīrietim, kurš vadīja automašīnu Audi 80 Avant, tika konstatēts 0,97 promiļu reibums. Lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, viņš mēģinājis piedāvāt 100 eiro.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas “Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai apsolītāja, vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.