Staburags.lv ARHĪVS

Lielā talka Pļaviņās

Sandra Pumpure

2016. gada 26. aprīlis 09:44

2517
Lielā talka Pļaviņās

Lielās talkas norises Pļaviņu novadā, kā allaž, bija vairākas dienas. Pašvaldības un to iestāžu pārstāvji lielākoties strādāja piektdien, uzspodrinot savu “māju”, kā arī tuvāku un tālāku apkārtni. Darbi turpinājās arī sestdien.

Vislielāko talcinieku skaitu allaž veido novada mācību iestāžu audzēkņi. Bērni strādāja skolas un bērnudārzu apkārtnē, devās palīgā sakopt kapus, bet vislielākā talcinieku uzmanība šogad bija pievērsta Kriškalnu kalnam Aiviekstes pagasta centrā, kur viņi sagrāba lielu daudzumu pērno lapu, savāca nokritušos zarus un arī atkritumus. Pagasta centrā ar pašvaldības atbalstu novietoti arī četri jauni soliņi, atkritumu tvertnes, bet vēl papildu solus izgatavoja arī skolēni. Lielās talkas dienā Kriškalnos strādāja arī biedrības “Pļaviņu pļāvēji” pārstāvji.

Pašvaldības deputāti pirms Lielās talkas cītīgi pastrādāja, nojaucot divas vecās nojumes pirmsskolas  izglītības iestādē “Bērziņš” Pļaviņās, jo šo vietu paredzēts labiekārtot. Savukārt domes darbinieki tīrīja gājēju ceļa apkārtni, kas ved uz karjera rajonu. Sakopta arī Bebrulejas piemiņas akmens vieta.

Talku bija pieteikusi arī partija “Latvijas attīstībai”, lai sakoptu Rīga—Daugavpils šosejas malu pie Aiviekstes upes un tilta pār to. 

Pļaviņu novada ģimnāzijas divas klases strādāja arī novada sporta bāzēs “Jankas” un “Jaujas”. To pārvaldnieks Jānis Eiduks pastāstīja, ka projekta “Sporto visa klase” dalībnieki no 3.b klases un viņu ģimenes par saviem līdzekļiem iegādājās simts egļu stādus, kas iedēstīti “Janku” teritorijā. Savukārt “Jaujās” strādāja 11. klase. To trašu apkārtnē pēdējā laikā aktīvi cirsts mežs, un talcinieki pēc šiem darbiem sakopa bāzes un privātīpašumu robežu, kā arī teritoriju pie “Jauju” ēkām. 

Klintaines pagastā talcinieki strādāja Rīteru kapos, un biedrība “Rih­teri” aicināja iedzīvotājus sakopt arī Rīteru centru, ceļa malas un daļu Daugavas krastu.

Vietalvā sakopta apkārtne pie Ausekļa ozola, estrāde “Vesetas līcis” un labiekārtots stadions, kur nomainīti vārtu stabi un iebetonēts basketbola grozs.
Šogad pašvaldība iedzīvotājiem deva iespēju bez maksas nodot vecās mēbeles. To izmantoja gan tikai pļaviņieši un klintainieši, bet kopumā mēbeļu nebija daudz.