Staburags.lv ARHĪVS

Laimes izjūta radās no neviltotas sirsnības

www.staburags.lv

2016. gada 22. aprīlis 12:47

587
Laimes izjūta radās no neviltotas sirsnības

Pelēcīgā diena itin nemaz neliecina par dabas radītajiem brīnumiem, tuvojoties pavasarim. Arī garastāvoklis ne sevišķi tiecas uz optimismu, domājot par nepadarītajām ikdienas rūpēm, jo par braukšanu uz dienas aprūpes centra pasākumu, izpaliks TV seriālu izrādes, laikā netiks izkurināta krāsns un citi ikdienā veicamie darbi. Par laimi, manu šaubu svaru kauss nosveras par labu pasākumam, ko organizē dienas centra jaunais, radošo darbinieku kolektīvs darba dienas beigās.

Izrādās, ka sociālā aprūpētāja Inese Apsāne ne tikai prot ierādīt, kā izgatavot un skaisti noformēt dažādus dekoratīvus izstrādājumus, bet arī prot brīnišķīgi savas izjūtas par dzīvi, dabu, attiecībām izteikt dzejā. Kopā ar domubiedriem ir izdoti divi dzejas krājumi “Sirds kā vijole skan” un “Mīlas vēstījums”.

Paši grāmatu nosaukumi liecina par tās saturu. Klausītājiem liek izjust gan smeldzi, gan jūsmu par labo, skaisto, kas vizmo ap mums, taču mēs tam ikdienā pievēršam maz uzmanības. Dzejoļu lasījumu papildināja skanīgs duets no Kokneses – Marika un Druvis. Mūzika dara savu, tā liek ne tikai klausīties, pamana klausītājus iesaistīt dejā.
   
Viss pasākums noritēja dabiska mīļuma atmosfērā. Aizmirsās ikdienas raizes. Daba atdzīvojās no spožajiem saules stariem. Laimes izjūta radās no neviltotas sirsnības.

Skrīveru dienas aprūpes centra apmeklētāja Dzintra Muižniece