Staburags.lv ARHĪVS

Zoles turnīrs Neretā pulcē 62 zolmaņus

Lita Trakina, neretasnovads.lv

2016. gada 4. aprīlis 17:18

715
Zoles turnīrs Neretā pulcē 62 zolmaņus

Salīdzinot ar aizvadīto gadu, turnīrs guva vēl plašāku atsaucību, kopā pulcējot 62 zolmaņus, pamatā Sēlijas novada iedzīvotājus, kā arī spēles entuziastus no Bauskas, Jelgavas, Rīgas, Siguldas, Viļāniem un citiem attālākiem novadiem. Zolītes čempionātā spēkiem mērojās 59 kungi un trīs dāmas.

Kopumā turnīra laikā no plkst. 9:30 līdz 19:30 tika izspēlētas septiņas kārtas pa 24 partijām katrā. Spēles intriga par turnīra līderiem ilga līdz pat pēdējam sadalījumam.

Tika apbalvoti astoņi turnīra dalībnieki – pirmo sešu vietu ieguvēji un speciālbalvu izcīnītāji.

Arī šogad turnīra organizators bija sarūpējis metālmākslinieka Arvīda Endziņa īpaši šim turnīram veidotās balvas, kuras saņēma 5 dalībnieki. Visvairāk zoles pieteikušais tika kronēts par turnīra “Azartiskāko spēlētāju”, un to ar 13 zolēm ieguva Gatis Rastjogins no Birzgales. Speciālbalva kā “Laimīgākajam turnīra spēlētājam” tika pasniegta 13. vietas ieguvējam – Andrim Loginovam no Bauskas.

Pēc spraigas spēles visas dienas garumā tika noskaidroti 2016. gada Neretas Lieldienu zoles turnīra uzvarētāji:

            3. vieta un bronzas balva – Rimants Bertašuss no Vecsaules.

            2. vieta un sudraba godalga – Gatis Grunšteins no Kokneses.

            Turnīra uzvarētājs un Zelta Zoles ieguvējs -  Edijs Sladzs no Rīgas.

            Augstāko vietu no neretiešiem guva Jānis Kovaļevskis, kopvērtējumā ar 28 lielajiem punktiem ierindojoties piektajā vietā. Jāatzīmē, ka turnīra līderu rezultāti bija ļoti līdzīgi, pirmās un otrās vietas ieguvējiem lielo punktu skaits bija vienāds – 33 punkti un trešās vietas ieguvējam – 32 punkti, vietu sadalījumu izšķīra spēles kopvērtējumā izcīnītie mazie punkti.

            Paldies visiem azartiskajiem zoles spēlētājiem un turnīra organizatoriem!