Staburags.lv ARHĪVS

Ugunsgrēks“Vecsiljāņu” biogāzes ražotnē

www.staburags.lv

2016. gada 24. marts 08:07

788
Ugunsgrēks“Vecsiljāņu” biogāzes ražotnē

22. martā ap pulksten 21 saņemts izsaukums uz Bebru pagasta “Vecsiljāņiem”, kur dega biogāzes ģeneratora stacija apmēram 50 kvadrātmetru platībā. Izbrauca Aizkraukles un Pļaviņu glābēji un ugunsgrēku nodzēsa.

Deg šķūnis

19. martā ap pulksten 21 Koknesē, 1905. gada ielā, dega saimniecības ēka 112 kvadrātmetru platībā. Sadega malka un sadzīves mantas. Notikuma vietā strādāja Aizkraukles un Pļaviņu ugunsdzēsēji glābēji.

Izglābj vīrieti
17. martā Daugavā pie Pļaviņām bija apgāzusies laiva, un pie tās turējās cilvēks. Kāds to pamanīja un ziņoja ugunsdzēsējiem glābējiem. Ieradās Pļaviņu posteņa vīri ar glābšanas laivu, viņi vispirms krastā nogādāja apmēram 35 gadus veco vīrieti, kurš bija alkohola reibumā, un pēc tam arī viņa laivu.

Svilst kūla
Pēdējās nedēļas laikā bijuši vairāki kūlas ugunsgrēki: Neretas pagastā (pushektāra platībā), Staburaga pagastā (2 ha), Seces pagastā (30 un 50 kvadrātmetru, kā arī 1 ha platībā), Jaunjelgavā, Rīgas ielā (400 kvadrātmetru platībā),  Skrīveru novada Zemkopības institūta teritorijā (1,5 ha). Aizkrauklē, Dārza ielā, kūla dzēsta pat divreiz (50 kvadrātmetru un 0,4 ha platībā).