Staburags.lv ARHĪVS

"Dzīvības koks" aicina uz marta tikšanos!

"Dzīvības koks" aicina uz marta tikšanos!

Pacientu biedrības "Dzīvības koks" Aizkraukles nodaļa aicina uz ikmēneša tikšanos ierastajā vietā - 23.martā pulksten 17:00 Aizkraukles pilsētas bibliotēkas zālē, Lāčplēša ielā 3, kur notiks savstarpējā atbalsta grupa pacientiem, kuri saskārušies ar diagnozi "vēzis" un viņu tuviniekiem.

Varēs uzzināt vairāk par psihosociālās rehabilitācijas nometni "Spēka avots", ko biedrība "Dzīvības koks" organizē jau vairākus gadus. Pārrunāsim idejas jaunām veselības veicināšanas aktivitātēm.

Biedrības ikmēneša tikšanās ir atvērtas ikvienam interesentam, dalība tajās ir anonīma.

Bibliotēkā varēs skatīt arī Aizkraukles novada senioru dienas centra "Pīlādzis" rokdarbnieču grupas izstādi "Katram sava odziņa".

Nometne „Spēka avots” ir piecu dienu programma, kuras laikā ārsts onkologs, imunologs, uztura speciālists palīdz saprast, kādas izmaiņas slimība ienesusi katra dzīvē, kā dzīvot tālāk, kā atbrīvoties no bailēm par vēzi. Svarīgas ir arī dažādās terapijas (mākslas, mūzikas terapijas, grupu nodarbības), kas palīdz labāk izprast situāciju un smelties spēku turpmākai dzīvei, kā arī iegūt pleca sajūtu un izpratni, ka dzīve pēc slimības turpinās jau jaunā kvalitātē. Onkoloģisko pacientu psihosociālās rehabilitācijas programmu „Spēka avots” izstrādāja biedrība „Dzīvības koks” sadarbībā ar nozares ekspertiem un speciālistiem, balstoties uz Norvēģijas pieredzi.

Biedrība "Dzīvības koks" jau desmit gadus apvieno esošos un bijušos onkopacientus, kā arī viņu tuviniekus vai citus, kam, saskaroties ar diagnozi "vēzis", ir nepieciešams atbalsts vai kuri šo atbalstu var sniegt citiem.

Aizkraukles nodaļa izveidota 2013. gadā.