Staburags.lv ARHĪVS

Atsavina 80 000 kontrabandas cigarešu

Indulis Burka

2010. gada 13. decembris 13:57

3412
Atsavina 80 000 kontrabandas cigarešu

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki sadarbībā ar patruļpolicijas nodaļas darbiniekiem Sērenes pagastā atsavinājuši 80 000 cigarešu bez Latvijas akcīzes nodokļa markām un vairāk nekā 170 pudeļu nelegāla alkohola.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, ka 11. decembrī Sērenes pagastā, uz autoceļa Sērene—Kalnieši, policisti konstatēja, ka divi vīrieši automašīnā “Ford Escort” veda 60 000  nelegālo cigarešu. Veicot sankcionētu kratīšanu autovadītāja dzīvesvietā, tika atsavināts vēl 20 000 cigarešu, kā arī 87,5 litri nelegālā alkohola.

Abas personas — Ogres reģiona iedzīvotāji sākotnēji izturēti, taču viņām noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 2. daļas “Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā”. Par to paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, arestu, piespiedu darbu vai naudassods līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.