Staburags.lv ARHĪVS

Piedalies erudīcijas sacensībās un dodies sapņu ceļojumā!

.

2016. gada 22. marts 00:00

102
Piedalies erudīcijas sacensībās un dodies sapņu ceļojumā!

Vai vēlies kopā ar ģimeni vai draugiem peldēties Atlantijas okeānā Portugālē, iepazīt Alpus Francijā vai apmeklēt jebkuru citu Eiropas Savienības (ES) valsti? Tad piesakies erudīcijas sacensībām “Eiropas pieccīņa”! Piedzīvo piecus aizraujošus sacensību posmus, uzzini vairāk par tiem ES jautājumiem, kas ietekmē arī Tavu dzīvi, un, iespējams, tieši Tava komanda nopelnīs galveno balvu - braucienu visai komandai 3000 eiro vērtībā uz kādu no ES valstīm.

Sacensībām var pieteikties komandas 3 līdz 8 cilvēku sastāvā. “Eiropas pieccīņa” norisināsies aptuveni piecus mēnešus – no 15. aprīļa līdz 9. septembrim, vienu reizi mēnesī komandām tiekoties un pārbaudot savu erudīciju kādā no Latvijas pilsētām. Erudīcijas sacensību “Eiropas pieccīņa” atklāšana notiks 15. aprīlī. Sacensību laikā notiks pieci erudīcijas sacensību posmi - katrs no tiem veltīts vienam no pieciem Latvijai un Eiropai būtiskiem jautājumiem.

Nākamajos mēnešos komandas sacentīsies šādās disciplīnās:

>erudīcijas spēlē jeb viktorīnā (14. maijā Valmierā). Erudīcijas spēles tēma ir “Tilts “Rīga - Ņujorka”” jeb ES un ASV brīvās tirdzniecības līgums; 

>debatēs (3. jūnijā Rēzeknē). Debašu tēma ir “Eiropa uzlādē” jeb Enerģētikas savienība;

>orientēšanās (9. jūlijā Kuldīgā). Disciplīnas tēma - “Dzimis Latvijā, mīlēts visā Eiropā” jeb ES vienotais tirgus;

>slēpņošanā (13. augustā atpūtas parkā “Rāmkalni”). Slēpņošanas tēma ir “Kods: D1g1tālā E1r0pa” jeb Digitālā programma Eiropai;

>video veidošanā (9. septembrī Rīgā). Disciplīnas tēma - “Nauda rada naudu” jeb Nodarbinātība, izaugsme un investīcijas.


Lai komandas varētu sagatavoties katrai disciplīnai, erudīcijas sacensību organizatori regulāri nodrošinās sacensībās noderīgu informāciju un materiālus informācijas vietnē http:/ej.uz/pieccina

Sacensību posmus vadīs mūziķis un TV radījuma “Gudrs, vēl gudrāks” vadītājs Valters Frīdenbergs. Sacensības organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība un Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā.

Kā pieteikties sacensībām “Eiropas pieccīņa”?

*Jāizveido 3 līdz 8 cilvēku komanda;

*Jādodas uz Eiropas Savienības mājas “Facebook” lapu http:/ej.uz/pieccina vai mājaslapu www.esmaja.lv;

*Jālejuplādē un jāaizpilda pieteikums;

*Jānosūta tas uz e-pasta adresi pieccina@esmaja.lv


Svarīgi: vismaz vienam no komandas dalībniekiem pieteikšanās brīdī ir jābūt 18 gadus vecam. Jāpiebilst, ka komandas var startēt arī atsevišķās disciplīnās.

Komandu rezultātus vērtēs Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas, nozaru eksperti un sabiedrībā zināmi cilvēki, kuru profesijas vai vaļasprieki ir saistīti ar kādu no piecām erudīcijas sacensību disciplīnām. 

Plašāka informācija: http:/ej.uz/pieccina