Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņieši labi startē 14. Latvijas čempionātā skvošā

Pļaviņieši labi startē 14. Latvijas čempionātā skvošā

14. Latvijas čempionātā skvošā 20. - 21. februārī Rīgā Zelta Boulinga un skvoša centra kortos risinājās 14. Latvijas čempionāta sacensības skvošā, kurās piedalījās arī skvošisti no Pļaviņām. Čempionāta pamatturnīrā divpadsmito gadu pēc kārtas par Latvijas čempionu kļuva Aleksandrs Pāvulāns, sievietēm Ineta Mackeviča čempiones titulu izcīnīja septīto reizi.

Pļaviņiete Olita Znotiņa startēja W-2 grupā un izcīnīja 3. vietu, Ilze Zilvere, startējot šāda ranga sacensībās pirmo reizi, sasniedza atzīstamu rezultātu – 7. vieta.

27. februārī 14. čempionāta sacensības notika senioriem un junioriem. Uz šīm sacensībām devās arī četri Pļaviņu novada ģimnāzijas 6.a un 6.b klašu skolēni, diemžēl slimības dēļ sacensības bija jāizlaiž Rūdim Ruciņam- Vējiņam.

Izvērtējot situāciju, lai mazinātu savstarpējo konkurenci, mūsu pieredzējušākie 13-gadnieki Aivis Jokums un Anna Esiņa startēja vecākās vecuma grupās. Gu-15 grupā Aivis izcīnīja trešo vietu un čempionāta bronzas medaļu, Anna vispirms izcīnīja 1. vietu Gu-15 grupā, saņemot čempionāta kausu un zelta medaļu, pēc tam, startējot Gu-19 grupā, kur izcīna jau Valsts čempiones titulu, saņēma bronzas medaļu, zaudējot sieviešu reitinga 10. un 16. raketēm. Uzteicams Jāņa Smilgāja un Helmuta Vītola sasniegums, kuri pirmo reizi piedalījās šāda ranga sacensībās. Jānim – ceturtā, Helmutam – septītā vieta.

Naivi ceru, ka varbūt šogad Pļaviņu novada ģimnāzijas vadībai skolas zinību dienā, piešķirot naudas balvas un Pateicības rakstu skolēniem par individuālajiem sasniegumiem sporta sacensībās (nesaistītās ar sporta skolu un interešu izglītību) atradīsies vismaz kāds labs vārds šiem skolēniem un viņu vecākiem.