Staburags.lv ARHĪVS

Aizkrauklē apzog juvelierizstrādājumu veikalu; papildināts — nodarīti 6000 eiro lieli zaudējumi

www.staburags.lv

2016. gada 22. februāris 17:50

6573
Aizkrauklē apzog juvelierizstrādājumu veikalu; papildināts — nodarīti 6000 eiro lieli zaudējumi

22. februārī pulksten 5.09 Aizkrauklē, Bērzu ielā, iedarbojās juvelierizstrādājumu veikala signalizācija.  Veikals ir izvietots daudzdzīvokļu mājas pirmajā stāvā, pavisam netālu no Aizkraukles policijas iecirkņa.

Operatīvi ieradās apsardzes un policijas darbinieki. Veikalā nakts viesis bija iekļuvis, uzlaužot slēdzeni, un tajā nozadzis sudraba izstrādājumus, no kuriem bēgot centās atbrīvoties, tos izmetot sniegā. 

Policija aizturēja 1982. gadā dzimušu agrāk sodītu vīrieti un ievietoja īslaicīgas aizturēšanas izolatorā. Sākts kriminālprocess par zādzību, iekļūstot īpašumā, tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Zaudējumu noteiks pēc inventarizācijas. 


Papildinājums 23. februārī

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes galvenā speciāliste Ieva  Sietniece 23. februārī informēja, ka veikalā tika nozagti sudraba izstrādājumi — ķēdītes, auskari un gredzeni, nodarot materiālos zaudējumus 6000 eiro apmērā. “Uzsākot operatīvos meklēšanas pasākumus, sniegā bija skaidri redzamas pēdas un virziens, kurā noziedzīgā persona bēgusi,” stāsta Ieva Sietniece. “Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts, vai aizturētā persona nav iesaistīta citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.”

Ieva Sietniece arī informē, ka 21.februārī ap pulksten 23.00 tika apzagts veikals Dobeles novada Auru pagastā. Pateicoties iedzīvotājam, tā sniegtajai informācijai, operatīvi tika aizturēta četru personu grupa — 1969.gadā dzimusī sieviete un 2000., 1997.un 1984.gadā dzimuši vīrieši, kuri ir vietējie iedzīvotāji. Atstātās noziedznieku pēdas sniegā policijas darbiniekus aizveda līdz  vienai no privātmājām. Pie noziedzniekiem tika atsavinātas arī nozagtās mantas, alkohols, cigaretes, saldumi un kases aparāts ar 50 eiro. Veikalā zādzības izdarīšanas brīdī vīrieši bija maskās un iekļuva, izsitot durvju stiklu. Četru personu grupa ievietota īslaicīgā aizturēšanas vietā.