Staburags.lv ARHĪVS

Mazzalves skolotāji Ķīmijas fakultātē

Žanna Miezīte

2016. gada 10. februāris 18:19

349
Mazzalves skolotāji Ķīmijas fakultātē

Mazzalves pamatskolas skolotāji bieži dažādās mācību ekskursijās ved savus audzēkņus. 6. februārī Mazzalves pamatskolas skolotāju kolektīvs devās uz Rīgu, lai apskatītu Latvijas Universitātes dabaszinātņu akadēmisko centru un Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Dabaszinātņu centrā skolotāji Ķīmijas fakultātes profesora Jāzepa Logina pavadībā gan iepazinās ar auditoriju iekārtojumu, gan pabija laboratorijās (arī jaunveidojamajās bioloģijas fakultātes siltumnīcās), gan apskatīja pasniedzēju kabinetus, izbaudīja studentiem paredzētās atpūtas vietas, izstaigāja moderno bibliotēku un baudīja studentu pusdienas dabaszinātņu centrā. Mazzalvieši vienojās, ka ķīmijas fakultāti apmeklēs vēlreiz kopā ar skolēniem, lai ieinteresētu skolēnus par dabazinātnēm, jo profesors J. Logins apsolīja veikt ar skolēniem arī dažādus ķīmijas  eksperimentus (Ķīmijas fakultātē sestdienās darbojas jauno ķīmiķu skola).

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā gida pavadībā mazzalvieši izstaigāja visus stāvus, paši skaļi uzgavilēja uz skatuves Ziedoņa zālē, apskatīja Dainu skapi, seno grāmatu krātuvi, bija karšu glabātuvē, apskatīja lasītavas.

Vakarā skolotāji Dailes teātrī noskatījās izrādi “Reāli sliktie puiši”.