Staburags.lv ARHĪVS

Koknesē nozog automašīnu, īpašnieks dzenas pakaļ

Koknesē nozog automašīnu, īpašnieks dzenas pakaļ

Koknesē, pie veikala “Maxima”, no stāvlaukuma nozagta automašīna, kura pēc pāris stundām ar aizdzītās automašīnas vadītāja palīdzību atrasta.

4. februāra vakarā Koknesē, 1905.gada ielā, stāvlaukumā pie veikala “Maxima”, kāds 1986.gadā dzimis vīrietis atstāja neaizslēgtu ar atslēgām aizdedzē darbojošos automašīnu Volvo V70, lai uz mirkli pieietu pie bankomāta.

Ieraudzīdams, ka stāvlaukumā novietotā automašīna darbojas un tajā neviena nav, tajā iesēdās un aizbrauca kāds vīrietis.

Aizdzītās automašīnas vadītājs, atgriežoties no bankomāta, pamanīja, ka viņa automašīna aizbrauc. Ātri noreaģējot, turpat sarunājis citu automašīnu un dzinies pakaļ savai automašīnai. Sekojis vairākas stundas gan pa Koknesi, gan vairākiem pagastiem. Aizdzītās automašīnas notveršanā tika piesaistīta policija.

Automašīnas aizdzinējs ticis līdz Skrīveriem, kur automašīnu pametis un aizbēdzis.

Policistiem izdevies personu “izskaitļot” un notvert. Tas izrādījās kāds 1985.gadā dzimis vīrietis, viņš aizturēts savā dzīvesvietā. Aizturētajam konstatēts alkohola reibums — 0,90 promiles.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas. Par šādu noziegumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Policija atgādina — nekādā gadījumā neatstājiet automašīnu un tajā esošās mantas nepieskatītas pat tad, ja tikai attālinieties no tās dažu metru attālumā!