Staburags.lv ARHĪVS

Arnis “ķer” adrenalīnu Londonas ielās

Imants Kaziļuns

2016. gada 2. februāris 00:24

1659
Arnis “ķer” adrenalīnu  Londonas ielās

Dzīvespriecīgs hipsters, jaunietis, kuram pēc trim gadiem būs 30, sevis meklējumos, kosmopolītisks avantūrists. Izmanto laiku, mācoties no dzīves, izzinot to, uzsūcot sevī vērtīgāko. Tik kolorīts ir Arnis Ušackis. Pēdējos gados aizrāvies ar fotomākslu un patiku uz dzīves mirkļu apstādināšanu plāno izveidot par savu biznesu.

“Noķēru” Arni Pļaviņu novada jauniešu iniciatīvu centrā “Ideja”, kamēr viņš vēl Latvijā. Esot atskrējis uz pāris nedēļām, bet raksta tapšanas laikā droši vien atkal ir Londonā. Restorāna virtuvē cīnās ar nejauko kolēģi no Brazīlijas, bet no ēdiena gatavošanas brīvajos brīžos bauda dzīvi vai apgūst fotografēšanas knifus.

— Kāds un kad bija pirmais darbs Anglijā?
— Pirms septiņiem gadiem, un tas bija ar aģentūras starpniecību. Nemācēju valodu, pieredzes nekādas. Pusgadu biju “linen porter” jeb gultasveļas un dvieļu pienesējs istabenēm viesnīcā.
— Fotografēšana joprojām ir tikai vaļasprieks vai arī esi mācījies to padziļināti?
— Kā smejos — pabeidzu “youtube” skolu. Visus kursus, par kuriem citkārt jāmaksā, internetā var atrast un skatīties bez maksas. Galvenais — būt ieinteresētam. Sākumā par naudas pelnīšanu nebija domas. Piedāvāju draugiem pabildēt bērnus, pasākumus, kāzas. Uzkrāju pieredzi. Tas joprojām ir vaļasprieks, naudu pelnu kā pavārs, bet šogad plānoju fotolietas pārvērst biznesā.
— Kas angļiem patīk, ko viņi vēlas redzēt fotogrāfijā?
— Pirmkārt, emocijas. Portretus, ko tālāk sūtīt aģentūrām. Jaunas meitenes bildēs grib būt modīgas “caciņas”. Latvijā darbojoties gribu sevi pilnveidot, fotografējot augumus, tajā skaitā sievietes ķermeni. Gribu mācīties fotogrāfijās attēlot ķermeņa valodu. Pašlaik, Londonā dzīvojot, tam nav laika un vietas.

Visu rakstu lasiet "Staburaga" 2. februāra numurā.