Staburags.lv ARHĪVS

Amatierteātris "Kurmene" darbīgi iesāk 2016. gadu

Amatierteātris "Kurmene" darbīgi iesāk 2016. gadu

"Spēlējām, spēlējam un spēlēsim"- ar šādu devīzi amatierteātris "Kurmene" turpina savu radošo darbību, uzsākot 2016.gadu.

Pērn ar piecām režisores Guntas Drezovas "Lauku gurķa" izrādēm priecējām skatītājus pašu mājās Kurmenē, kā arī Skaistkalnē, novada amatierteātru skatē Misā, starptautiskajās teātra dienās "Laipa" Birzgalē, kur mūsu izrādi vērtēja barga žūrija. Ziemassvētku sarīkojumā Kurmenes tautas namā izrādījām īpaši šim vakaram iestudētu šovu, kuru skatītāju pārpilnā zāle uzņēma ar ovācijām.

Prieks par to, ka mūsu komandā ir jaunieši. Lai gan uz laiku nācies šķirties no divām lieliskām aktrisēm, kuras devušās uz ārzemēm uzkrāt pieredzi, dīkstāve kolektīvam nedraud. Nomainot lomu tēlotājus (spēlēt nākas arī pašai režisorei), izrāde ieguvusi citādu noskaņu.

17.janvārī viesojāmies Vallē, 23.janvārī Staburagā un Sērenē, bet jau 27.februārī esam uzaicināti uz teātra svētkiem Daudzevā, kur piedalīsies kolektīvi no Neretas, Seces, Jēkabpils, Dikļiem un Lietuvas. Marta sākumā paredzēta izrāde Ceraukstē. Esam sapratuši, ka tieši izbraukuma izrādēs vislabāk saliedējas mūsu mazais kolektīvs, rodas jaunas idejas un vēlēšanās turpināt iesākto. Ja katrā namā, kur esam spēlējuši, izrādi noskatās ap trīsdesmit skatītāju, tas nozīmē, ka mūsu darbu novērtē. Paldies par to!