Staburags.lv ARHĪVS

Sporta skolotāja iniciatīva — iekļaut slidošanu vai slēpošanu sporta stundās vai nē

Inga Patmalniece

2016. gada 22. janvāris 09:56

577
Sporta skolotāja iniciatīva — iekļaut slidošanu vai slēpošanu sporta stundās vai nē

Mazzalves pamatskolas skolotājs Agris Sakne sporta stundās ir veselīgi sārts. Ik dienas trīs — četras stundas viņš pavada ārā, vadīdams sporta nodarbības slidošanā dažādu vecumu bērniem.Ministru kabineta noteikumi paredz, ka ziemā, izvērtējot iespējas, sporta stundās no slidošanas, slēpošanas vai peldēšanas ieteicams viens. Lai arī rekomendācijas ir ieteikuma formā, “Staburags” skaidro, vai skolēni ziemā dodas sportot ārā?

“Slidošana Mazzalvē nav šīgada jaunums, šāda tradīcija skolai jau ir padsmit gadu garumā,” stāsta Mazzalves pamatskolas direktors Aivars Miezītis. “Tiklīdz laika apstākļi atļauj, demontējam volejbola laukumu, lejam ledu! Mērķtiecīgi strādājam, lai būtu arī slidošanas inventārs.” Skolas vadība sagādājusi vairāk kā 40 slidu pāru. Ik gadu atjauno nolietoto inventāru, pērk klāt trūkstošos izmērus, galvenais —  lai visa klase sporta stundās var doties ārā slidot!


A. Miezītis domā: ja skolām jāizvēlas slidot vai slēpot, tad ar slidošanu nodarboties ir finansiāli izdevīgāk  nekā ar slēpošanu.  Viņš skaidro, ka slidošanas inventārs arī ilgāk kalpo. Ja ir slidas, var piepirkt klāt nūjas — būs hokejs, tādējādi sporta stundas padarot daudzveidīgākas. Nūjas nav dārgas, teic A. Miezītis.