Staburags.lv ARHĪVS

Šogad pirmā donoru diena Pļaviņās

2011. gada 7. janvāris 10:19

2509
Šogad pirmā donoru diena Pļaviņās

Šā gada 11.janvārī Valsts asinsdonoru centrs (VADC) rīko asins donoru dienu Pļaviņu kultūras namā, Daugavas ielā 49, no plkst.10:00 - 13:00.

Šogad šis būs pirmais VADC izbraukums uz Pļaviņām. Pagājušā gadā Pļaviņās saziedoti gandrīz 118 litru asiņu. Lielu paldies par ieguldīto darbu VADC izsaka donoru dienu organizētājai Pļaviņās - Inesei Lejniecei.
VADC atgādina, ka par donoru var kļūt vecumā no 18 - 65 gadiem. Donora svars nedrīkst būt mazāks par 50 kg, un pirms asins nodošanas nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments!
Pēc asins nodošanas donors saņem naudas kompensāciju 3LVL pusdienām, brīvdienu (saglabājot vidējo darba algu) asins došanas dienā un nākamajā dienā, iepriekš to saskaņojot ar darba devēju pēc Darba likuma 74. panta un ar uzņēmuma „G.Miežis Ārsts” atbalstu - Lietuvā ražotā produkta Hematogenas Vita + tāfelītes asins līdzsvara atjaunošanai organismā. To paredz sadarbības līgums, kuru 18.oktobrī VADC noslēdza ar uzņēmumu “G.Miežis Ārsts” (produkta hematogens izplatītājs Latvijā).