Staburags.lv ARHĪVS

Līdaku pievilina ar karūsu

www.staburags.lv

2016. gada 15. janvāris 16:58

2138
Līdaku pievilina ar karūsu

“Daudzevas dīķī izvilktā līdaka ir mana pirmā lielākā trofeja, tā bija 110 centimetru gara un svēra 10,8 kilogramus,” par savu lomu saka Renārs Gorsvāns.

Līdaku Renārs noķēra 9. janvārī. “Kaislīgs makšķernieks esmu kopš deviņu, desmit gadu vecuma, makšķerēt man iemācīja tētis un ome, viņa gan vairāk ir vasaras copmane. Man patīk copēt arī ziemā, silti saģērbjos un kopā ar draugiem dodos uz kādu dīķi vai ezeru.”

Kad "Staburags" zvana Renāram, viņš ar draugu makšķerē  Lobes ezerā. “Ledus Lobē ir apmēram 20 centimetru biezs, bet toreiz Daudzevas dīķī  bija ap 10 — 15 centimetriem.  Izurbām āliņģi un gaidījām. Kad līdaka pieķērās, sākumā bija sajūta, ka āķis aizķēries aiz kāda koka vai celma, bet tad lēnām pievilku tuvāk, un āliņģī parādījās līdakas galva. Man gan nebija līdzi āķa, ar ko izvilkt zivi, āliņģa diametrs, salīdzinot ar līdakas apjomiem, bija par mazu, tādēļ es ar draugu Edgaru Engelbergu pārmaiņus zivi vilkām ar rokām. Bija mīnus 14 grādu sals, man rokas tā nosala, ka vēl nākamajā dienā bija jutīgi pirkstu gali. Līdakas galvu ievilkām āliņģa caurumā, pēc tam centāmies izvilkt pašu līdaku. Cīnījāmies apmēram 20 minūtes, kamēr viņu dabūjām laukā. Todien izvilku arī divus asarus, kopā tie svēra apmēram kilogramu.”