Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveros pie Lielpēčiem sniega sega jau 26 centimetrus bieza, citur Skrīveros zemi klāj 16 centimetrus biezs sniegs

LETA

2016. gada 14. janvāris 09:53

13
Skrīveros  pie Lielpēčiem sniega sega jau 26 centimetrus bieza, citur  Skrīveros zemi klāj 16 centimetrus biezs sniegs

Pēc snigšanas pagājušajā naktī visbiezākā sniega sega patlaban ir izveidojusies Vičakos pie Ventspils, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra provizoriskā informācija. Tur nakts laikā sniega segas pieaugums bijis par 5-6 centimetriem.

Siguldā sniega segas biezums ir līdzīgs - 36 centimetri, tomēr tāds tas saglabājies no vakardienas. Lielpēčos pie Skrīveriem sniegs ir 26 centimetru biezumā, Kuldīgā ir 24 centimetru biezumā.

Rīgā novērojumu stacija ir izvietota pie Latvijas Universitātes ,un tās mērījumi uzrāda 4 centimetru pieaugumu kopš vakardienas, un kopējais sniega kārtas biezums ir 16 centimetri. Tomēr ir informācija, ka Pārdaugavā sniega sega papildinājusies vēl vairāk, tomēr tur nav novērojumu stacijas, lai to fiksētu oficiāli.

Kolkā un Skrīveros zemi klāj 16 centimetrus bieza sniega kārta, tikpat biezs sniegs ir arī Saldū un Piedrujā.

Liepājā zemi klāj 22 centimetrus bieza sniega kārta, Stendē sniega segas biezums sasniedzis 20 centimetrus, Rucavā 12 centimetrus, bet Dobelē 11 centimetrus.

Valsts austrumos, kur nokrišņu zona nav skārusi tik būtiski, sniega biezums ir zem 20 centimetriem, Alūksnē ir 15 centimetri, Daugavpilī 13 centimetri un tikpat bieza sniega sega klāj zemi Zosēnos. Tikmēr Ventspilī lielā vēja dēļ sniega sega nedaudz sarukusi un tā ir 11 centimetru biezumā.

Daudzviet sniega segas biezums ir bez ievērojamām izmaiņām, jo Latviju šķērsoja divas nokrišņu zonas - viena, kas nāca no jūras un virzījās pāri Kurzemei, uz tās dienvidu pusi un otra, kas nāca no Rīgas līča, virzoties pāri Rīgai un Skultei un tālāk un Skrīveru pusi.

Sinoptiķi brīdina, ka šodien snigšana un putināšana turpināsies, tāpēc sniega sega palielināsies vēl par 8-12 centimetriem.