Staburags.lv ARHĪVS

Ziemassvētku eglīti var arī iestādīt

Sandra Pumpure

2015. gada 11. decembris 08:55

214
Ziemassvētku eglīti var arī iestādīt

Pirms Ziemassvētkiem cilvēki interesējas par iespēju iegādāties eglīti ilgākam laikam — audzētu podiņā, lai vēlāk to izstādītu pie mājas. Tādu iespēju piedāvā arī kokaudzētavas Aizkraukles reģionā.

Uzņēmuma “Latvijas Valsts meži” Pļaviņu kokaudzētavas darbiniece Oksana Iņķēna teic, ka arī te pirms Ziemassvētkiem eglītes pērk vairāk, tāpēc jau laikus sagatavots piedāvājums. Eglīšu šķirņu ir daudz, un visas piemērotas Ziemassvētku kociņa godam.
— Katrs var izvēlēties pēc savas patikas — krāsas vai augstuma. Ir ļoti augstas un slaidas kā modeles — parastā egle ‘Cupresina’, bet pircējus arvien vairāk saista mazo formu eglītes. Piemēram, parastās egles šķirne ‘Remonti’ ir neliela un ļoti kupla.  Interesanta ir Serbijas egle ‘Nana’ ar pelēcīgu nokrāsu skuju apakšā. Ja vainagu veido, ar laiku tās izaug par ļoti skaistām Ziemassvētku eglītēm. Klasiska Ziemassvētku egles forma jau šobrīd ir Kanādas eglēm ‘Conica’. Protams, jārēķinās, ka neviens kociņš nav ātraudzīgs un paies vairāki gadi, līdz tas būs sasniedzis pieauguša koka augumu, — stāsta Oksana Iņķēna.

Visu rakstu lasiet laikraksta "Staburags" 11. decembra numurā.