Staburags.lv ARHĪVS

Vajadzību daudz, bet naudas maz

Sandra Pumpure

2015. gada 1. decembris 11:43

255
Vajadzību daudz, bet naudas maz

Arī Pļaviņu novadā pašvaldības pārstāvji rīkoja tikšanos ar vietējiem uzņēmējiem, lauksaimniekiem un citiem interesentiem, lai lemtu, kurus grants ceļus būvēt vai pārbūvēt Lauku atbalsta dienesta atbalstītajā projektā, ko finansē Eiropas Savienība. Ja pirmajā reizē intereses par šādu apspriedi praktiski nebija, tad otrajā reizē sanāca daudz cilvēku.

Saistībā ar šo projektu Pļaviņu novada domē izveidoja speciālu komisiju. Tā sadarbībā ar pagastu pārvaldēm jau iepriekš apzināja un izvirzīja prioritāros ceļus. Tagad tos piedāvāja apspriest sanākušajiem uzņēmējiem vai ieteikt savus variantus.
Pļaviņu novada domes izpilddirektora vietnieks Raimonds Spēks īsumā atgādināja par kritērijiem, lai ceļi atbilstu projekta nosacījumiem un saņemtu atbalstu. Būtiskākais ir apdzīvotība, tūrisma objekti un komercdarbība to tuvumā. Kopumā Pļaviņu novadam kvotās piešķirti 450 000 eiro.

— Par šo naudu nevarēs izdarīt pārāk daudz, jo projekts paredz ceļu būvniecību, nevis to apkopi. Ja neizpildīsim Lauku atbalsta dienesta prasības, par paveikto vajadzēs samaksāt pašvaldībai. Svarīgi, lai par šo naudu katrā pagastā varētu ko paveikt. Labāk, lai ir mazāks posms, bet lai tiek visiem, — teic Raimonds Spēks.

Visu rakstu lasiet laikraksta "Staburags" 1. decembra numurā.