Staburags.lv ARHĪVS

Kopvērtējumā saglabā otro vietu

Guna Skaistkalne

2015. gada 13. novembris 11:50

11058
Kopvērtējumā saglabā otro vietu

Ar sacensībām Biķernieku kompleksajā sporta bāzē noslēgusies 2015. gada sezonas Latvijas čempionāta un “Freko” kausa izcīņa rallija supersprintā standarta un sporta automašīnām, kur sestajā posmā automašīnām ar aizmugures piedziņu aizkrauklietis Raivis Galviņš ieguva pirmo vietu, bet kopvērtējumā — noturēja augsto otro vietu.

Sestais, noslēdzošais, rallija supersprinta posms bija arī viens no pēdējiem šīs autosporta sezonas posmiem kopumā. Kā jau sezonas noslēgumam pieklājas, sacīkstēm bija pieteicies rekordliels dalībnieku skaits — vairāk nekā 100 sportistu, vēsta interneta portāls go4speed.lv.
RWD klasē, kurā startē Raivis ar savu sarkano BMW 323, cīņa par kopvērtējuma čempionu titulu nenotika, jo jau pēc piektā posmā bija skaidrs, ka savu pirmo čempiona titulu izcīnījis Gundars Tīdmanis. “Tiesa gan, tas noticis pēc tam, kad četras sezonas G. Tīdmanis aizvadījis, allaž sezonu noslēdzot kā trešais,” raksta go4speed.lv.
Sīvāka cīņa bija gaidāma par čempionāta otro vietu, jo pēc pieciem posmiem vienāds punktu skaits (50) bija gan mūsu Raivim Galviņam, gan Gintam Lapsam. Pēdējā, sestajā, posmā Raivis, ar katru apli uzlabojot brauciena ātrumu un sniegumu, tuvojās goda pjedestāla augstākajam pakāpienam. Pirmajā braucienā viņš bija trešais, tad otrais un pēdējā braucienā pirmais, finālā iegūstot pirmo vietu un Lapsu atstājot trešajā pozīcijā. Tas Raivim kopvērtējumā nodrošināja otro vietu.
Aizkraukles autosportists var lepoties ar panākumiem bagātu sezonu. Viņš veiksmīgi startējis visos rallija supersprinta posmos un stabili turējies pirmajā trijniekā.