Staburags.lv ARHĪVS

Visveiksmīgākais “Makšķernieku paradīzes” sacensībās — Pāvels Kerans no Aizkraukles (papildināts ar foto)

Visveiksmīgākais “Makšķernieku paradīzes” sacensībās — Pāvels Kerans no Aizkraukles (papildināts ar foto)

 Valles pagasta atrodošā lauku tūrisma un atpūtas parka „Makšķernieku paradīze” ūdenskrātuvē notika “Vecumnieku novada rudens kauss spiningošanā tautas klasē 2015”.

Uz sacensībām ieradās 38 dalībnieki, pārstāvot Vecumniekus, Piebalgu, Valli, Skaistkalni, Stelpi, Bārbeli, Rīgu, Baldoni, Ropažus, Aizkraukli, Jelgavu, Koknesi, Birzgali, Carnikavu un Olaini. Sacensību galvenais tiesnesis Agris Rāgs pastāstīja, ka dalībnieki spiningoja četras stundas un kopumā tika noķerta 31 zivs, no tām 20 zandarti, 7 līdakas un 4 asari.

Visveiksmīgākais šajās sacensībās bija Pāvels Kerans no Aizkraukles, kurš kopsummā (1,85 metri),  saskaitot četru noķerto zivju garumus, ieguva pirmo vietu. Otrajā vietā ierindojās Uģis Gross no Jelgavas ar 1,41 metriem, bet trešais ar 1,01 metru palika  Aigars Kalitjuks no Vecumniekiem. 59 centimetrus garš zandarts Aigaram Putriņam no Olaines ļāva izcīnīt specbalvu par sacensību laikā noķerto lielāko zivi.

Sacensību organizētāji - Lauku tūrisma un atpūtas parks “Makšķernieku paradīze”, Vecumnieku novada dome, biedrības “Carp Team Latvia” un „MB Carp Collection Latvia” un Latvijas makšķerēšanas sporta federācija.


Foto: Eva Vlasova