Staburags.lv ARHĪVS

Atklāti par labdarību. Saruna ar Labdaris.lv dibinātāju

varonis.lv

2015. gada 7. oktobris 00:08

52
Atklāti par labdarību. Saruna ar Labdaris.lv dibinātāju

Atklāti par labdarību. Saruna ar Labdaris.lv dibinātāju

Lūgumi palīdzēt grūtībās nonākušajiem mūsdienās ir atrodami ik uz soļa. Cilvēki ziedo un sniedz atbalstu. Kur paliek šī nauda? Cik liela daļa no saziedotā sasniedz palīdzības lūdzēju? Kā tas notiek? Lai rastu atbildes uz šiem, kā arī daudziem citiem jautājumiem par labdarības fondu ikdienu, uz sarunu aicinājām labdarības fonda Labdaris.lv dibinātāju Aleksandru Čistovu.


Aleksandr, Labdaris.lv pašlaik ir viens no redzamākajiem un aktīvākajiem labdarības fondiem Latvijā. Kāds ir Jūsu noslēpums?

Noslēpums? Te nav nekāda noslēpuma. Tas ir ļoti vienkārši. Fonds Labdaris.lv nav tikai cilvēku grupa, kas vēlas palīdzēt grūtībās nonākušajiem. Mēs visi esam profesionāļi kādā noteiktā jomā. Piemēram, man ir liela pieredze dažādu projektu vadībā un īstenošanā. Manas prasmes un zināšanas ir ļoti palīdzējušas izveidot labdarības struktūru, kas efektīvi palīdz risināt cilvēku problēmas un izbeigt ciešanas. Visa Labdaris.lv pārstāvju komanda ir speciālisti kādā jomā, piemēram, sociālajā darbā, lietvedībā, mārketingā vai kādā citā nozarē, kas ir būtiska efektīvai labdarībai.


Kā Jums ir izdevies izveidot tādu komandu, ņemot vērā, ka fonds nemaksā algas un tam nav nekādu administratīvo izmaksu?

Tas tiesa, ka pilnīgi visus saziedotos līdzekļus izmanto palīdzības sniegšanai grūtībās nonākušajiem. Tos neizmanto ne algu apmaksai, ne administratīvajiem izdevumiem. Tomēr fondam ir daudz atbalstītāju, ieskaitot uzņēmumus un organizācijas, kas sniedz bezmaksas pakalpojumus vai pat ziedo darba resursus, iekļaujot savu darbinieku ikdienas pienākumos palīdzēt fondam Labdaris.lv.

Un nav tā, ka vienu dienu fondam palīdz viens cilvēks, bet jau nākamajā cits. Komandu, kas ikdienā velta savu laiku un darbu fondam, esmu veidojis piecus gadus. Šajā laikā labdarības projektā ir iesaistījušies ļoti daudzi cilvēki. Tiesa, liela daļa no viņiem nav spējuši izturēt spriedzi un augstās prasības, kas ir neizbēgamas apstākļos, kad katram padarītajam sīkumam ir jāsniedz maksimāls efekts. Viss mūsu darbs un komanda balstās uz ideju. Uz ideju par to, ka mums ir jāpalīdz pēc iespējas lielākam cilvēku skaitam. Tas ātri kļūst par dzīvesveidu.


Vai fonds ir vienīgais, ar ko ikdienā strādājat?

Nē. Kā jau minēju, es ikdienā nodarbojos ar projektu vadību un administrāciju. Es vadu arī komerciālus projektus, kas uztur mani un manu ģimeni. Šie projekti man sniedz iespēju tāpat kā daudziem citiem atbalstīt Labdaris.lv ne tikai ar laiku un zināšanām, bet arī finansiāli.


Tad jau Jūs var saukt par filantropu.

Jā, droši vien. (smejas)


Kādi ir Jūsu nākotnes plāni saistībā ar fondu Labdaris.lv?

Viens no pamatelementiem, kas nodrošina efektīvu fonda darbu, ir nepārtraukta attīstība. Mūsu komanda nepārtraukti pēta un uzrauga sociālo un labdarības jomu, kā arī izstrādā plānus un stratēģijas nākamajiem gadiem.

Šobrīd mēs strādājam pie jauna un uzlabota portāla www.Labdaris.lv. Es ieteiktu ikvienam to apmeklēt un kļūt par pastāvīgu labo darbu veicēju. Tāpat mēs aktīvi strādājam pie sociāliem pasākumiem un akcijām. To mēs darām tiešām ar vērienu. Tāpat jāpiebilst, ka mēs strādājam arī starptautiskā līmenī, sadarbojoties ar organizācijām no Slovākijas, Vācijas, Lielbritānijas, Ukrainas, Čehijas, Krievijas un citām valstīm.


Kādi ir galvenie iemesli, kāpēc cilvēki izvēlas ziedot ar Jūsu fonda starpniecību? Kā Jūs atšķiraties no citiem fondiem?

Mūs noteikti izvēlas tāpēc, ka strādājam bez administratīvajiem izdevumiem. Tas nozīmē, ka fonds nodrošina ziedojumu izmantošanu tikai tam mērķim, kam tie paredzēti. Tāpat mēs nodrošinām profesionālu darbu dažādās jomās. Tas nozīmē, ka gan ziedotāji, gan grūtībās nonākušie var būt pārliecināti, ka visi līdzekļi sasniegs savu mērķi un, ja radīsies kādas problēmas, tās tiks atrisinātas. Ļoti būtiski, ka mēs esam izveidojuši rezerves fondu. Tas sniedz iespēju palīdzēt ārkārtas situācijās – jebkurā veidā un laikā. Plašāka informācija par to, kā darbojas rezerves fonds, ir pieejama mūsu jaunajā mājas lapā www.Labdaris.lv.

Vai ir kaut kas, ko Jūs vēlētos piebilst no sevis personīgi?

Visiem, kas šo lasa, es vēlos pateikt, cik nozīmīgs ir viņu atbalsts. Mūsu komanda daudz dara, lai palīdzētu grūtībās nonākušajiem, bet viss mūsu darbs būtu bezjēdzīgs bez Jums un Jūsu palīdzības. Tieši Jūs esat tie eņģeļi, kas dara labu un palīdz personām, kas nonākuši kritiskā situācijā, kuru dzīvība, iespējams, karājas mata galā. Tā ir Jūsu palīdzība, kas glābj smagi slimus bērnus un dāvā dzīves. Es un visa Labdaris.lv komanda aicinām ikvienu būt izpalīdzīgam un atvērt savu sirdi labestībai. Jūs jebkurā brīdī varat apmeklēt portālu www.Labdaris.lv un izglābt dzīvību. Jūsu palīdzība ir brīnums, pēc kura lūdz neskaitāmi grūtībās nonākušie. Milzīgs paldies ikvienam, kas ļauj šiem brīnumiem piepildīties. Jūs esat brīnišķīgi!


Labdarības Fonds Labdaris.lv ir organizācija, kas dod iespēju uzņēmumiem un privātpersonām palīdzēt grūtībās nonākušajiem. Pilnīgi visus fondam ziedotos līdzekļus izmanto konkrētu mērķu sasniegšanai.

Jūs varat sniegt palīdzību grūtībās nonākušajiem, apmeklējot labdarības portālu www.labdaris.lv un ziedojot.

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība «Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv»

Reg. Nr: 40008173130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1- 1011, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift: HABALV22

LV43HABA0551037990069

-CITADELE- Swift: PARXLV22

LV79PARX0016130480002

Paypal: paypal@labdaris.lv

Jūs varat ziedot arī zvanot uz ziedojumu tālruņiem rezerves fondam: 90006881 (ziedojums — 1.42 EUR) un 90006771 (ziedojums — 7.11 EUR).

Vairāk informācijas:

labdaris@labdaris.lv

(+371) 27035637