Staburags.lv ARHĪVS

Trokšņu izolācija ar sendvičpaneļiem

SIA Izopanel

2015. gada 30. septembris 00:02

60
Trokšņu izolācija ar sendvičpaneļiem

Neapšaubāmi, mašīnu troksnis ražošanās telpās var traucēt darbam. Daudzi materiāli izplata skaņu nevis absorbē to. Mums ir risinājums skaņas izolācijas problēmām!


Normatīvās prasības


Jebkurš objekts jāprojektē un jāuzbūvē tā, lai tā iekštelpās un teritorijā ap to nodrošinātu trokšņa līmeni atbilstošu normatīvo aktu prasībām. Un svarīgi, lai akustiskās īpašības materiāls saglabātu visā ekspluatācijas laikā.


Latvijā normatīvās prasības reglamentē būvnormatīvs LBN 016-03 „Būvakustika”, kurš ir spēkā kopš 2004.gada. Izvirzītās prasības ir attiecināmas uz jebkuras nozīmes ēkām un ir obligātas visām juridiskajām un fiziskajām personām veicot ēku izpēti, projektēšanu, būvniecību, rekonstrukciju utt. Normatīvs ietver sevī terminu apzīmējumus, telpu akustiskās prasības, skaņas izolācijas prasības, prasības tehnisko iekārtu radītajam troksnim, kā arī kopējās prasības apbūvei.


Jāņem vērā, ka Būvnormatīvs neattiecas uz speciālas nozīmes telpām, piemēram, ierakstu un pārraides studijām, skaņu režijas telpām, klausāmtelpām, kurām tiek izvirzītas īpašas akustiskās prasības.


Telpu akustika


Telpas akustika parāda, kā skaņa izturas telpā. Ja telpā nav gandrīz nevienas skaņu slāpējošas virsmas (siena, jumts un grīda), skaņa „atlēks” no virsmām un paies ilgs laiks, pirms tā izzudīs. Klausītājam šādā telpā ir grūti uztvert runātāju, jo viņš dzird gan tiešo skaņu, gan atstarotās skaņas viļņus. Savukārt, ja virsma ir pārklāta ar skaņu slāpējošu materiālu, atstarotā skaņa pavājināsies daudz ātrāk un klausītājs dzirdēs tikai tiešo skaņu. Arī vispārējais skaņas līmenis telpā samazināsies.


Materiālu spēju absorbēt skaņu parasti izsaka ar absorbcijas koeficientiem, kas mērīti dažādās frekvencēs. Tas nozīmē, ka vienam materiālam ir vairāki absorbcijas koeficienti, atkarībā no frekvencēm.


Sendvičpaneļi ar minerālvates slāni


Ja skaņas izolācija ir prioritāte, jāatceras par jumtu un sienu sendvičtipa paneļiem ar minerālvates siltinājuma slāni – tā ir perfektas skaņas izolācijas garantija. Kad skaņas vilnis iekļūst vatē, skaņas enerģija berzes rezultātā pārvēršas siltumā.


Ļoti svarīgi ir uz šo skaņas absorbentu virsmas neuzklāt gaisu necaurlaidīgu kārtu, piemēram, pretkondensācijas materiālu vai krāsu, kas būtiski samazinās skaņas absorbēšanas īpašības.


Izopanel piedāvā akustisko sendvičpaneli ar minerālvates pildījumu. Akustiskais panelis atšķiras no citiem sendvičpaneļiem ar perforētu apdari. Šāds paneļa apdares risinājums sniedz skaņas izolējošas īpašības. Pie tam, komplektā ar trokšņa kontroli jūs iegūsiet arī estētisku izskatu telpām.


Sendvičpaneļi ir blīvs materiāls un spējīgs nodrošināt gan skaņas izolāciju, gan arī lielisku siltumizolāciju, un vēl arī paveiks ugunsdrošības funkcijas.


Aicinām sazināties ar mūsu speciālistiem pa t. +371 66116722 vai info@izopanel.org, lai saņemtu detalizētu konsultāciju par paneļu izvēli jūsu būvobjektam. Par Izopanel produktiem vairāk lasiet www.izopanel.org



Par SIA Izopanel


Latvijas pārstāvniecība SIA Izopanel piedāvā sendvičpaneļus par pieņemamām cenām un atbilstošus augstākajiem kvalitātes standartiem. Izopanel produkcijas priekšrocība prasīgajā būvniecības tirgū ir augsta tehnoloģisko risinājumu kvalitāte, kā arī īpaša pieeja klientam. Izopanel piedāvā sendvičpaneļus ēku celtniecībai, siltumizolācijai, renovācijai un apdarei.


Sagatavoja:


SIA Izopanel

t. +371 66116722

e. info@izopanel.org

www.izopanel.org