Staburags.lv ARHĪVS

Svētdien ugunsgrēkā Rīgā cieta divi cilvēki; mežā apmaldījās septiņi cilvēki

Svētdien ugunsgrēkā Rīgā cieta divi cilvēki; mežā apmaldījās septiņi cilvēki

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 12.septembra plkst. 6.30 līdz 14.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 97 izsaukumus – 54 uz ugunsgrēku dzēšanu un 28 uz glābšanas darbu veikšanu, savukārt 14 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki.

Brīvdienās ogojot vai sēņojot mežā bija apmaldījušies vairāki cilvēki. Svētdien ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja kādai sievietei Tukuma novadā, kura bija apmaldījusies mežā un saviem spēkiem nespēja atrast izeju. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot skaņas signālu un uzturot telefonsarunu ar sievieti, palīdzēja viņai izkļūt laukā no meža.

Lubānas novada Indrānu pagastā sēņotāji mežā pavadīja visu nakti. Svētdien plkst. 20.08 VUGD saņēma izsaukumu, ka mežā ir apmaldījušies seši cilvēki, to skaitā arī divi bērni. Tā kā cilvēki nedzirdēja skaņas signālus, ugunsdzēsēji glābēji uzturēja ar viņiem telefonsakarus, lai noskaidrotu viņu aptuveno atrašanās vietu. Plkst. 4.34 apmaldījušies sēņotāji sadzirdēja glābēju ieslēgto skaņas signālu un virzījās uz skaņas pusi. Šorīt, neilgi pēc plkst. astoņiem, ugunsdzēsēji glābēji atrada  apmaldījušos cilvēkus, un tagad ar viņiem kopā dodas ārā no meža. Meklēšanas darbi tika veikti kopā ar Valsts policijas darbiniekiem.

Sestdien plkst. 8.02 VUGD saņēma izsaukumu uz Inčukalna novada Inčukalna pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega divstāvu koka dzīvojamā māja 260m2 platībā. Plkst. 13.30 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 6.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ventspils ielu Rīgā, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu dzīvojamā mājas pirmā stāva kāpņu telpa un griestu pārsegums 20m2 platībā, otrā stāva kāpņu telpa un griestu pārsegums 30m2 platībā un jumts ar bēniņiem 130m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji caur ēkas otrā stāva logu no ugunsgrēka izglāba deviņus cilvēkus. 34 ugunsdzēsēji glābēji strādāja notikumu vietā, lai likvidētu šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku. Plkst. 10.48 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 19.56 tika saņemts izsaukums uz Lāčplēša ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu dega divstāvu neapsaimniekotas ēkas pirmais stāvs 10m2 platībā, otrais stāvs 30m2 platībā un bēniņi 30m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta divi apmēram 40 gadus veci vīrieši, kuri saindējās ar degšanas produktiem un tika nodoti neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 22.03.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, salmi, niedres, zaru kaudzes, kūdra, labības rugāji, sadzīves mantas, elektrības vadi, elektrības sadales skapis, motorollers, ēkas siena un pārsegums, ēkas griesti, balkons, vieglā automašīna, sešas dārza mājas, siltumnīca, šķūnis un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.