Staburags.lv ARHĪVS

Ielas ar dzeju Neretā pieskandina jau piekto rudeni

Ielas ar dzeju Neretā pieskandina jau piekto rudeni

Septembri dēvējam par dzejas mēnesi. Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas radošākie un skanīgākie jaunieši kopā ar skolotājām, jautra gara vadīti, ar dzeju un dziesmām pilnu azoti tradicionāli ieskandināja Neretas ielas jau piekto reizi.

Raiņa un Aspazijas lomās iejutās Pēteris un Trīna Pavloviči, viņu virsvadībā devāmies uz pirmo pieturvietu — Neretas pagasta pārvaldi. Kārtējā darbadiena bija nupat sākusies, bet dzeja un dziesmas neļāva par to manīt, jo darbos ieslīgušos klausītājus iesaistījām dziedāšanā un ļāvām pakavēties bērnības atmiņās ar dziesmām “Circenīša Ziemassvētki” un “Putniņš uz zara”.
Tālāk devāmies uz Neretas novada sociālās aprūpes centru, arī šeit iemītniekus iesaistījām dziedāšanā. Ieskandinājuši aprūpes centra darbinieku un iemītnieku dvēseles, saņēmuši pozitīvu emociju devu, turpinājām ceļu uz bērnudārzu “Ziediņš. Ne mirkli smaids nepazuda, raugoties, cik uzmanīgi un cītīgi mazie ķipari klausās  dzejas runāšanā un  dziesmu dziedāšanā.
Bērnudārza koka vāģī interpretējām Raiņa tēlu — garā, melnā mētelī, baltā šallītē un ar Aspaziju blakus. Tur arī iemūžinājām mūsu misijas jautrākos mirkļus.

Apdzejojām un apdziedājām arī veikalus “Falko—2”, “Elvi”, “Madaras”, ziedu veikalu, aptieku, kā arī Neretas pasta nodaļas darbiniekus.

Sasēdušies autobusā, kas devās maršrutā Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskola—muzejs “Riekstiņi”, ripojām uz galapunktu, kur mūs jau gaidīja namamāte Ilze Līduma, kā arī ciemiņi no Daudzeses un Sproģu pamatskolas. Klausījāmies ciemiņu dzejoļus, arī paši uzstājāmies ar sagatavoto programmu. Kā vienmēr, namamāte bija sarūpējusi cepumus, pīrādziņus un siltu tēju.
Piektais Dzejas dienu gads Neretā aizvadīts. Kuplā pulkā esam apstaigājuši mūsu ciematu un devušies uz Neretas lepnumu — Jāņa Jaunsudrabiņa muzeju “Riekstiņi”. Tradīcija turpinās, tāpēc droši varam teikt, ka misija izpildīta!