Staburags.lv ARHĪVS

Iršos, iespējams, izvarots zīdainis

Rebeka Kalniņa

2015. gada 24. augusts 17:56

2818
Iršos, iespējams, izvarots zīdainis

Iršus pāršalkusi baismīga ziņa — sestdien pēcpusdienā esot izvarota maza meitenīte. Tas noticis dienā, kad viņai apritēja 10 mēnešu.

Valsts policija šo ziņu ne apstiprina, ne noliedz, jo notiek izmeklēšana. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Disciplinārās uzraudzības grupas vecākā inspektore Diāna Purviņa informē, ka policijā ir saņemta informācija par to, ka 22. augustā ar 10 mēnešus vecu meitenīti veiktas netiklas darbības, viņai nodarīti miesas bojājumi. Aizturēts 1961. gadā dzimis vīrietis, notiek izmeklēšana. Sākotnēji tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 159. panta trešās daļas par izvarošanu, tas pārkvalificēts uz 160. panta sesto daļu par seksuālu vardarbību. Vīrietim vakar piemērots drošības līdzeklis — apcietinājums.

Māte un cietusī meitenīte ir deklarētas Kokneses novadā, bet Iršos dzīvo viņas māte un vecāmāte, pie kurām ciemojušās. Tomēr baismīgais notikums esot noticis nevis pie viņām, bet gan Iršu centrā, daudzdzīvokļu dzīvoklī pie vīrieša, ar kuru bērna māte kādreiz dzīvojusi kopā. Meitenītei paternitāte nav noteikta.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Komunikāciju un mārketinga daļas vadītāja Dace Preisa informē, ka māte ar bērnu ir nogādāta šajā slimnīcā, meitenītei veikta operācija ar vairākām šuvēm, un bērna veselība pašlaik ir apmierinoša. Sākts kriminālprocess, kura laikā veiks ekspertīzi, lai noteiktu, vai ir noticis vardarbības akts. Pēc sākotnējās apskates mediķiem par to ir radušās aizdomas, tomēr apskate vien nav pietiekama, lai izdarītu atzinumu. Tāpēc ir jāgaida ekspertīzes rezultāti.

Kokneses novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Silvija Vēze vakar policijai uzrakstīja iesniegumu ar lūgumu par notikušo sniegt bāriņtiesai informāciju. “Nepazīstu ne bērna māti, ne iespējamo varmāku, jo līdz šim bāriņtiesas redzeslokā ģimene nav nonākusi,” viņa stāsta. “Negrasos ne ko slēpt, ne noliegt, bet informācija pašreiz ir skopa.”

“Katrs kaut ko runā, bet, kamēr nav oficiāla atzinuma, mēs vardarbības aktu nevaram apstiprināt, man par notikušo nav sīkākas informācijas,” saka Kokneses novada sociālā dienesta vadītājas pienākumu izpildītāja Dzidra Škoda. “Šai ģimenei, kurā aug divi bērni, esam snieguši sociālo palīdzību līdzīgi kā citām ģimenēm, kurām tā pienākas.”

“Diemžēl sīkāk neko komentēt nevaru, jo no policijas informāciju neesam saņēmuši,” teic Iršu pagasta pārvaldes vadītāja Raina Līcīte. “Kad uzzināju par iespējamo vardarbību, biju šokā. Ja tā ir patiesība, tas ir prātam neaptverami — pat dzīvnieki nav tik nežēlīgi kā cilvēki.”