Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņu novada čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus triumfē mājinieku komanda

Pļaviņu novada čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus triumfē mājinieku komanda

15. augustā Pļaviņās notika trešais Pļaviņu novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma. Visvairāk punktus guva mājinieku komanda „Pļaviņas”, ļaujot otro vietu izcīnīt komandai „Rīgas Zolitūdes ģimnāzija”, bet trešo – „Madonas SCK”.

Šogad sacensībās piedalījās 130 spēka sporta atlēti no 20 komandām, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits Pļaviņu novada čempionātā. Godalgotas medaļas sportisti izcīnīja katrā svara kategorijā, bet absolūti labākos sportistus katrā grupā noteica Vilksa koeficients, ņemot vērā sportista svaru un paceltos kilogramus.
Sacensību rezultātus un spēcīgākos sportistus katrā svara kategorijā var apskatīt: http://www.powerliftings.lv/?page=comments&id=1367.

Sieviešu konkurencē cīņa par absolūti labākās titulu bija sīva, jo sacensībās piedalījās 22 dāmas. Par absolūti spēcīgāko kļuva Ieviņa Liģere (virs 63 kg) no komandas „Madonas SCK”, uzspiežot 82,5 kg. Otro vietu ieguva Edīte Ķeņge (virs 63 kg) no Jelgavas sporta kluba „Apolons” ar rezultātu 75 kg. Trešā absolūti spēcīgākā bija Natālija Ņikitina (virs 63 kg) no komandas „Jēkabpils SC”, kura sacensībās uzspieda arī 82,5 kg, taču pēc Vilksa punktiem ierindojās trešajā vietā.
Jauniešu grupā līdz 18 gadiem pirmo vietu izcīnīja komandas „Aizkraukles SC” sportists Aleh Kudrautsau (virs 93 kg), uzspiežot 160 kg. Otro vietu ieguva Armands Riža (līdz 66 kg) no komandas „Rembate” ar uzspiestajiem 107,5 kg. Savukārt trešais labākais rezultāts absolūtajā vērtējumā bija komandas „Rēzeknes pilsēta” atlētam Vladislavam Gromam (līdz 83 kg), uzspiežot 120 kg.

Junioru grupā līdz 23 gadiem Maksims Susčevskihs (līdz 83 kg) no komandas „Rīgas Zolitūdes ģimnāzija” ar uzspiestajiem 165 kg izcīnīja pirmo vietu. Otro vietu ieņēma „Pļaviņas” sportists Sergejs Timofējevs (līdz 74 kg), uzspiežot 140 kg. Trešais spēcīgākais bija Mārtiņš Samsons (līdz 93 kg) no „Apolons”, uzspiežot 160 kg.
Open grupā Raimonds Liepiņš (līdz 83 kg) no spēka kluba „Georgs 5” kļuva par absolūti spēcīgāko, uzspiežot 170 kg. Otro vietu ieņēma „Aizkraukles SC” atlēts Gints Reinholds (līdz 93 kg) ar rezultātu 180 kg. Dainis Stivka (līdz 105 kg) no „Madonas SCK” sacensībās uzspieda 185 kg un kļuva par trešo spēcīgāko vīru.
Senioru vecuma grupā virs 40 gadiem Aleksejs Agadžanjans (līdz 120 kg) no komandas „Vikings PL” uzspieda 207,5 kg un izcīnīja pirmo vietu. Eduards Saveļjevs (līdz 93 kg) no komandas „Rīgas Zolitūdes ģimnāzija” ierindojās otrajā vietā ar paceltajiem 180 kg. Intars Grāvītis (līdz 120 kg) no komandas „Madonas SCK” uzspieda 200 kg smago svaru stieni, taču palika trešajā vietā absolūtajā vērtējumā.

Starp spēcīgākajiem senioriem virs 50 gadiem Dainis Reinholds (virs 120 kg) no komandas „Aizkraukles SC” ar uzspiestajiem 200 kg ierindojās pirmajā vietā. Valdis Alksnītis (virs 120 kg) no „Jēkabpils SC” izcīnīja otro vietu, uzspiežot 190 kg. Vladimirs Kovaļskis (līdz 105 kg) no komandas „Vikings PL” sacensībās uzspieda 175 kg un ieguva trešo vietu.

Pļaviņu novada čempionāts bija viens no astoņiem Vidzemes Kausa posmiem. Vidzemes Kausa posmi notiks vēl oktobrī Alūksnē un novembrī Siguldā. Latvijas Pauerliftinga federācija atgādina, ka Reģiona Kausa posmu sacensības notiek reizē ar Latvijas Kausa posmiem. Pļaviņu novada čempionāts vienlaikus bija arī Latvijas Kausa izcīņas pauerliftingā 13. posms. Kopā šogad notiek 20 Latvijas Kausa posmu sacensības, un tajās komandas no visas Latvijas sacenšas par valsts mēroga čempionu tituliem.

Pļaviņu novada čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma organizēja Pļaviņu novada dome, motoklubs „Old Sharpers MC” un Latvijas Pauerliftinga federācija. Sacensības atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, Pļaviņu novada dome, Latvijas Zemessardzes 55. kājnieku bataljons, SIA „SINDA & VR”, „Picotava”, SIA „Akram”, SIA „Savija” un interneta veikals veikals.sp.lv/.