Staburags.lv ARHĪVS

Vasarā ādai īpašas vajadzības: āda, tāpat kā mēs, grib gan dzert, gan ēst

VALIJA BELUZA

2015. gada 11. augusts 15:13

152
Vasarā ādai īpašas vajadzības: āda, tāpat kā mēs, grib gan dzert, gan ēst

Kurš gan nezina, ka pārsauļota, dehidratēta āda kļūst neelastīga un izskatās vecāka — atgādina kosmetoloģe Jeļena Dovbija.

Vispirms vasarā jāatceras par saules aizsargkrēmu, aizsargbalzamu (ar UV filtru) lietošanu. Tā izvairīsimies ne tikai no ādas apdegumiem, atūdeņošanās, bet arī no tumšiem vai gaišiem pigmentācijas plankumiem, kas veidojas saules, mikrotraumu un vielmaiņas traucējumu iespaidā. Sievietes ādas izskatu noteikti ietekmē arī hormonālas izmaiņas organismā, mens­truālais cikls, dzemdības, menopauze.

Veselīga izskata priekšnosacījums ir ādas mitrināšana. Taču pirms tam jāveic attīrīšana. Ikdienā pietiek ar nomazgāšanos, tonika vai losjona lietošanu, bet, lai veicinātu kopšanas līdzekļu, piemēram, krēma, maskas, iedarbību, vēlams reizi nedēļā ādu atbrīvot no atmirušo šūnu slāņa. To nav grūti izdarīt arī mājās ap­stākļos. Kafijas biezumi skrubēšanai var būt par raupju, labāk lietot samaltas auzu pārslas, kam piejauc olīvu eļļu. Tā kā vasarā āda ir īpaši jutīga, pīlings jāveic lēnām, saudzīgām apļveida kustībām, izmantojot pēc iespējas maigāku, krēmveidīgu skrubi.

“Āda, tāpat kā mēs, grib gan dzert, gan ēst. Vasarā to vajag biežāk mitrināt, bet ziemā — barot. Pat tad, ja ir iespēja regulāri apmeklēt kosmetologu, vismaz pusi rezultāta garantē regulāra un rūpīga ādas kopšana mājās,” norāda speciāliste. Dzīvē par skaistumu jācīnās tikpat neatlaidīgi kā par visu citu.

Laiku pastiept vai apturēt neizdosies, bet uzturēt sevi formā vajag censties. Sievietes mēdz žigli uztriept sejas krēmu vai citu līdzekli un aizsteigties dienas gaitās. Bet nevajag žēlot laiku!

Visu rakstu lasiet "Staburaga" 11. augusta numurā.