Staburags.lv ARHĪVS

Katliņš piedeg, bet saimniece guļ. Viņu pamodina ugunsdzēsēji

www.staburags.lv

2015. gada 7. augusts 12:40

314
Katliņš piedeg, bet saimniece guļ. Viņu pamodina ugunsdzēsēji

6. augustā pulksten 23.53 Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles daļas darbinieki saņēma izsaukumu uz Aizkraukli,  Jaunceltnes ielu — kāda dzīvokļa saimniece uz plīts bija atstājusi vārāmies ēdienu, taču pati aizgājusi gulēt un aizmigusi.

Saimniece gulēja tik cieši, ka viņu nepamodināja  ne smaka, ne dūmi. Toties kaimiņi piedūmojuma dēļ sāka uztraukties un izsauca glābējus. Diemžēl saimnieci nepamodināja arī glābēju klauvējieni pie durvīm. Aizkraukles daļas komandieris Guntars Laukazīle informē, ka ugunsdzēsēji glābēji dzīvoklī iekļuva, izmantojot kaimiņu balkonu. Viņi katliņu noņēma no plīts un ienesa vannasistabā, kā arī pamodināja dzīvokļa saimnieci.

Šādos gadījumos mediķi pārbauda, vai cilvēks nav saindējies ar dūmiem. Dzīvokļa saimniece no mediķu pārbaudes atteicās. “Gadās, ka aizmiguši cilvēki nosmok dūmos, kas radušies piedeguša katliņa dēļ. Bijuši arī gadījumi, kad dūmu dēļ cilvēks ir saindējies, un ugunsdzēsēji pēdējā brīdī viņu izglābuši,” stāsta Guntars Laukazīle.

7. augustā pulksten 00.53 Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles daļas darbinieki saņēma izsaukumu uz Aizkraukli, Jaunceltnes ielu, kur degot atkritumu konteiners. Taču tas bija maldus izsaukums — nekas tāds netika konstatēts.

Neilgi pēc tam, pulksten 00.12, sadarbībā ar 113 glābēji saņēma izsaukumu uz Gaismas ielu Aizkrauklē, kur vajadzēja pa kāpnēm nonest pacientu, lai mediķi viņu varētu nogādāt stacionārā. Guntars Laukazīle informē, ka šādi gadījumi nav bieži, tomēr šad tad tiek lūgta ugunsdzēsēju glābēju palīdzība. Reiz kāds pacients pats spēja pārvietoties, taču, kāpjot pa kāpnēm, viņam reiba galva, tādēļ ugunsdzēsēju glābēji viņu nonesa līdz “ātro” automašīnai.