Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņās viesosies spēka sporta atlēti svaru stieņa spiešanā guļus

Pļaviņās viesosies spēka sporta atlēti  svaru stieņa spiešanā guļus

Sestdien, 15. augustā, plkst. 11.00 Pļaviņu bērnu un jauniešu interešu centrā Pļaviņās, Daugavas ielā 50, notiks Pļaviņu novada atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma. Sacensībām vēl var pieteikties līdz 14. augustam interneta vietnē http://piedalies.sp.lv/.

Pļaviņu novada čempionāts notiks jau trešo gadu. Tajā  vienkopus satiekas spēcīgākie sportisti no vairākām Latvijas pilsētām. Sacensības norisināsies sieviešu, jauniešu, junioru, vīru un senioru grupās dažādās svara kategorijās atbilstoši Starptautiskās Pauerliftinga federācijas (IPF) noteikumiem. Sacensībās aicināti piedalīties arī citu novadu sportisti, sporta komandas un līdzjutēji, lai kopā popularizētu veselīgu un aktīvu dzīvesveidu.

Pirmo reizi Pļaviņu novada čempionāts notika 2013. gadā, un toreiz sacensības pulcēja 109 sportistus no 17 komandām. Par spēcīgāko kļuva komanda „Jēkabpils SC”. Nākamajā gadā dalībnieku skaits bija krietni pieaudzis — līdz pat 121 sportistam. Komanda „Gulbenes K.S.P.” 2014. gadā izvirzījās pārliecinošos līderos 15 komandu konkurencē.

Ik gadu sacensību organizatori priecē līdzjutējus gan ar spraigām sacensībām svaru stieņa spiešanā guļus, gan ar dažādām aizraujošām aktivitātēm. Šogad reizē ar sacensībām svaru stieņa spiešanā guļus notiks arī ārmreslinga sacensības, kuras organizēs motoklubs „Old Sharpers MC”. Turpat līdzās vecāki ar bērniem varēs atpūsties bērnu rotaļu laukumā un piedalīties dažādos konkursos. Latvijas Zemessardzes 55. bataljons rīkos automašīnas vilkšanas sacensības. Sacensību viesi varēs savu veiklību pārbaudīt šaušanā ar kaķeni, šautriņu mešanā un minigolfa laukumā. Savukārt pilsētas ciemiņiem Pļaviņu novada Tūrisma informācijas centra vadītājas pastāstīs par iespējām atpūsties Pļaviņu novadā. Sportistu apbalvošanas laikā tiks veikta naudas balvas izloze trīs dalībniekiem. Izloze notiks atkārtoti, ja sportists neieradīsies uz apbalvošanu.

Pļaviņu novada čempionāts būs sestais Vidzemes Reģiona Kausa posms, kurā komandas varēs izcīnīt punktus, lai pretendētu uz spēcīgākās Vidzemes komandas titulu. Šobrīd līderos Vidzemē ir komanda „Madonas SCK”. Vidzemes Kausa posmi notiks vēl oktobrī Alūksnē un novembrī Siguldā. Latvijas Pauerliftinga federācija atgādina, ka Reģiona Kausa posmu sacensības notiek reizē ar Latvijas Kausa posmiem. Pļaviņu novada čempionāts vienlaikus būs arī Latvijas Kausa izcīņas pauerliftingā 13. posms. Kopā šogad notiks 20 Latvijas Kausa posmu sacensības, un tajās komandas no visas Latvijas sacenšas par valsts mēroga čempionu tituliem.

Pļaviņu novada čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma organizē Pļaviņu novada dome, motoklubs „Old Sharpers MC” un Latvijas Pauerliftinga federācija. Sacensības atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, Pļaviņu novada dome, Latvijas Zemessardzes 55. kājnieku bataljons, SIA „SINDA & VR”, „Picotava”, SIA „Akram”, SIA „Savija” un interneta veikals veikals.sp.lv/