Staburags.lv ARHĪVS

Piepilda sapni apbraukt apkārt pasaulei

Sandra Pumpure

2015. gada 28. jūlijs 12:43

617
Piepilda sapni apbraukt  apkārt pasaulei

Vai Jaunzēlande atbilda iepriekš radītajam priekšstatam par to? Aldona ar Kristīni atzīst, ka iespaidi pat pārspēja cerēto. Nereti ir tā, ka, skatoties fotogrāfijas, klātienē redzētais šķiet bālāks, bet šajā gadījumā viss bija otrādi. Fotogrāfijās pat nevarēja ietvert visu šīs valsts skaistumu.

— Vide un cilvēki bija tik atvērti, un visapkārt liela drošības sajūta. Iespējams, tāpēc, ka šo zemi nav plosījuši kari, un arī klimats tur ir mērens — nav ne ļoti karsts, ne auksts. Tur nemīt bīstami dzīvnieki vai rāpuļi. Jaunzēlandieši mums šķita ļoti līdzsvaroti, kuri dzīvo saskaņā ar dabu bez vēlmes dzīties pēc lielas attīstības, — saka Aldona.

Ceļojot pa Jaunzēlandi, meitenes galvenokārt dzīvojušas jauniešu hosteļos, kas ir salīdzinoši lēti. Jaunzēlandē populāra ir arī iespēja pastrādāt pāris stundu dienā pie kāda apmaiņā pret ēdienu un pajumti. Tādējādi jaunietes strādājušas hosteļos, sveču fabrikā, pie vīndara, pie sievietes, kura pieradina savvaļas zirgus, un ganījušas aitas. Tas arī deva iespēju iepazīt dažādus cilvēkus un maksimāli ietaupīt līdzekļus.

Amerikas apskati viņas sāka ar Losandželosu, kur pavadīja pāris dienu, dzīvojot pie kāda fotogrāfa viņa studijā. Tad brauca uz Sanfrancisko un tālāk uz Josemitu nacionālo parku, kas ir ļoti skaists. Apskatītas arī citas populārākās valsts vietas, tostarp Lasvegasa, Florida, Zaionas, Lielā kanjona un Braisa kanjona nacionālie parki un Kīvestas sala, kas ir 150 kilometru no Kubas.

Visu aprakstu lasiet laikraksta “Staburags” 23. jūlija un 28. jūlija numurā.