Staburags.lv ARHĪVS

Nenokavē savas pareizās smaržas!

220.lv

2015. gada 22. jūlijs 08:32

146
Nenokavē savas pareizās smaržas!

Vasara sākusies. Viss smaržo pēc ziediem, zemenēm un vēl daudziem citiem apburošiem un vilinošiem aromātiem. Arī mums taču gribas smaržot patīkami, atstājot aiz sevis vieglu, patīkamu smaržu mākonīti, kas liks apkārtējiem patīkami sajusts vilinošo aromātu. Mēdz teikt, ka dažas smaržas pašas par sevi ir personības, tādēļ ar savu īsto smaržu izvēli jābūt uzmanīgam un rūpīgam – izvēloties tādas, ar kurām spējam sadzīvot un kuras izcels arī mūsu personību. Katrs no mums aromātus uztver atšķirīgi, tāpēc katra konkrēta smarža var radīt atšķirīgas sajūtas, emocijas vai noskaņojumu. Tāpēc ar smaržu izvēli jābūt īpaši rūpīgam.

Interneta veikals 220.lv piedāvā plašu izvēli neskaitāmu zīmolu smaržām, ko iespējams izvēlēties gan gadalaikam, gan noskaņojumam, par saprātīgām un izdevīgām cenām. Lai šajā plašajā piedāvājumā izvēlētos sev tīkamākās un atbilstošākās, nepieciešams nedaudz iepazīt plašo aromātu pasauli.

Iesākumā – pastāv dažādi smaržu un smaržūdeņu apzīmējumi, tāpēc jāsaprot, ko tad īsti vēlamies iegādāties. Mūsdienās pastāv gan smaržas, gan parfimērijas ūdens un tualetes ūdens, kā arī odekolons. Ko tad īsti izvēlēties un ko katrs īsti nozīmē. Smaržās aromātiskā kompozīcija ir vislielākā, kas ir viens no iemesliem to aromāta noturībai – pietiks ar nedaudz, lai smarža saglabātos ar jums ilgāku laiku. Parfimērijas ūdenī visbiežāk ir viena vai dažu komponentu ēteriskā eļļa, kas padara aromātu ilgāk noturīgu, kamēr tualetes ūdens vairāk piemērots ikdienas lietošanai – tā aromāts nav pārāk spēcīgs vai uzmācīgs, savukārt tā bāze ir parfimērijas ūdens vieglākā versija.


Smaržām pastāv trīs noteiktas grupas – klasiskā, delikātā jeb maigā un jutekliskā smaržu grupa. Tiem, kas vēl ir savas smaržas meklējumos, iesaka izvēlēties klasiskās smaržas. Tās iederēsies ikvienā situācijā, un pasaulē populārākās klasiskās smaržas ir modes ikonas Koko Šaneles 1921. gadā radītās „Chanel No.5”. Maigo, sievišķīgo smaržu aromātiem pieder tādi zīmoli kā „Nina Ricci” – nedaudz ziedu nots, mandeļu un koksnes aromāts. Savukārt jutekliskās smaržas piemērotas drosmīgajām, kvēlajām un pašpārliecinātajām. Izvēloties „Yves Saint Laurent” aromātu „Opium”, kā sastāvā neļķes, jasmīns, dzintara un vaniļas ekstrakti, iespējams, būsiet izvēlējusies pareizo tieši sev.

Būtiski arī atrast savu īpaši aromāta tipu – to, kas pašam patīk vislabāk, aromātu, kas lieliski sadzīvo ar mūsu sajūtām un noskaņojumu. Tā kā aromātu tipi arī mēdz būt dažādi, arī ar tiem būtu nepieciešams iepazīties, jo īpaši, ja vēl esat savu ideālo smaržu meklējumos. Visplašāk sastopamie ir ziedu aromāti – gandrīz katrā parfīmā ir vismaz dažas ziedu notis


Citruss vairāk dominē vīriešu aromātos, gan sastopami arī sievietēm paredzētās smaržās. Tie ir neparasti viegli, svaigi aromāti. Par Austrumu aromātiem mēdz dēvēt ambras aromātu tipu – pikanti, saldi aromāti, kur galveno noti iezīmē muskuss, eksotiski ziedi, vaniļa. Un vēl – nebūt ne mazāk svarīgi – koksnes aromāta tips. Arī šie aromāti visbiežāk pārstāvēti vīriešu parfīmos – sandalkoks, muskuss, ciedra un vēl daudzi citi.

Tāpat, arī smaržas, tāpat kā dažāds apģērbs, var būt piemērotas dažādiem gadījumiem un situācijām. Zināmi ir pieci smaržu tipi – ballītēm, lietišķie, ikdienas, sportiskie un aromāti randiņam. Katram no šiem tipiem ir savas iezīmes, komponentes un nedaudz atšķirīgie aromāti. Protams, iespējams savā smaržu kolekcijā iekļaut visus piecus – katru savam gadījumam, ko piemērot apģērbam, gluži kā kurpes. Ballīšu aromāti, kas līdzinās vakara aromātiem, piemērotāki jauniešiem līdz 35. Būtiskākais šādu aromātu pamatā ir dažādi afrodiziaki. Pretēji ballīšu aromātiem, ikdienai paredzētie ir viegli un patīkami, piemēroti gandrīz visām situācijām, līdzīgi kā sportiskie aromāti – viegli un neuzmācīgi. Ar lietišķajiem aromātiem domāti tie smaržu tipi, kas līdzinās dienas aromātiem, tomēr ir nedaudz neitrālāki – lai būtu patīkami visiem kolēģiem, kas atrodas birojā. Savukārt randiņu aromāti veidoti uz jutekliskām un romantiskām ziedu-austrumu notīm. Smaržas patiešām ir īpašas, kā apģērbs ko uzvelkam, tāpēc arī to nepieciešams piemērot dažādām situācijām.


Ja pietiekami labi pārzinām kā savu, tā kāda tuva cilvēka smaržu pasauli – aromāts var kļūt arī par lielisku dāvanu.


Der ieskatīties interneta veikala 220.lv smaržu piedāvājumā, kur atrodamas gan smaržas sievietēm, gan vīriešiem. Dažādi smaržu komplekti, kā arī parfimēta kosmētika vīriešiem un sievietēm.