Staburags.lv ARHĪVS

Zalktis ielien maizes kastē

Guna Mikasenoka

2015. gada 21. jūlijs 10:14

1090
Zalktis ielien maizes kastē

Jaunjelgavā, pārtikas veikala Liepu ielā 17 noliktavā, čūska bija ielīdusi maizes kastē. Pārdevēja izbijās un zvanīja 112. Jaunjelgavas posteņa glābēji ieradās un čūsku sagūstīja, tas bija zalktis. Rāpuli viņi ielika maisā un aizveda uz mežu, kur palaida brīvībā. Kā zalktis nokļuva noliktavā, nav zināms. Viena no versijām —  rāpulis atbraucis kopā ar maizes kasti. Jaunjelgavas posteņa komandieris Mihails Maškovs stāsta, ka glābēji ir apmācīti čūsku ķeršanā. Parasti čūskas ielien dzīvojamo māju verandās vai kur citur, tomēr šādi gadījumi ir diezgan reti.

Rodas gāzes noplūde

Glābēji neilgi pirms pusnakts saņēma izsaukumu uz Pļaviņu novada Aiviekstes pagastu — kādās mājās bija radusies gāzes noplūde. Pļaviņu posteņa komandieris nolēma, ka gāzes plīts ar visu balonu ir jāiznes pagalmā. Glābēji telpas izvēdināja un par notikušo paziņoja uzņēmumam “Latvijas propāna gāze”.

Palīdz kaimiņiem

Sestdien pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Viesītes novada Saukas pagastu, kur 500 kvadrātmetru platībā dega ēka ar siena ruļļiem. Uz notikuma vietu izbrauca sešas glābēju autocisternas, tajā skaitā no Aizkraukles un Neretas. Glābējiem liesmas izdevās apdzēst tikai naktī uz svētdienu. Dzēšanas darbi turpinājās arī svētdien, bet vakar tur vēl dežurēja Viesītes ugunsdzēsēji. Viņi gruzdošos siena ruļļus izjauca un salēja ar ūdeni.